„U2“ otkazali sve nastupe

Izvor: RTS Magazin
Postavljeno 26 May 2010

Irska rok grupa “U2″ otkazala je severnoameričku turneju i koncert na festivalu Glastonberi zbog operacije leđa kojoj je podvrgnut njen pevač Bono, objavio je Bi-Bi-Si.

Bono (50) je operisan u petak i moraće da se oporavlja naredna dva meseca. Pevač se povredio tokom priprema za turneju, kada je doživeo ozbiljno uklještenje nerva išijadikusa u donjem delu leđa.

“Hirurška intervencija je bila jedini način da mu se omogući potpuni oporavak i spreči moguća paraliza”, izjavio je neurohirurg Jerg Ton i dodao da je Bono već imao delimičnu oduzetost noge.

“Skrhan sam. Zaista smo želeli da održimo jedinstvene koncerte”, rekao je roker koji je sa grupom trebalo da nastupi na festivalu Glastonberi 25. juna.

Majkl Ivis, organizator festivala kojem je Bono telefonom javio loše vesti, kaže da mu je odmah bilo jasno koliko su članovi grupe “U2″ razočarani.

“Jedva su čekali da nastupe na Piramida bini, kao što smo svi mi jedva čekali da ih gledamo”, rekao je Ivis koji je godinama pokušavao da ih dovede na Glastonberi, i konačno zakazao za 40-to jubilarno izdanje na kojem je trebalo da predstavljaju “vrhunac”.

Reklame

Ostavite komentar