Đusu preti od dve do deset godina robije!

Izvor: Press online
Postavljeno 25 May 2010

Reper Ivan Ivanović Đus mogao bi prilično da ispašta nakon izbacivanja sa „Farme” zbog seksualnog uznemiravanja Miloša Bojanića. Kako tvrdi poznati beogradski advokat Bosiljka Đukić za Press, reper bi mogao da odgovara za krivično delo nedozvoljenih polnih radnji izvršenih na naročito ponižavajući način, za koje je zakonom zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora!


- Po mom mišljenju, u konkretnom slučaju radi se o krivičnom delu nedozvoljenih polnih radnji iz stava 182 stav 3 Krivičnog zakonika Srbije, jer je izvršeno na naročito ponižavajući način pred očima javnosti. Đus mora da zna da je gledanost „Farme” velika i da je nedozvoljene polne radnje uradio pred milionskim auditorijumom – kaže Đukićeva.

Advokat kaže da porodica Bojanić može da podnese krivičnu prijavu.

- S obzirom na to da se ovo krivično delo goni po službenoj dužnosti i da javno tužilaštvo prati šta se u medijima objavljuje, najverovatnije da je nadležni tužilac već reagovao. U slučaju da nadležno tužilaštvo nije reagovalo, porodica Miloša Bojanića može da podnese krivičnu prijavu, nakon čega tužilac preduzima slučaj. Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od dve do 10 godina zatvora, upravo zbog toga što žrtva trpi veliko poniženje – objasnila je ona.

Osim toga, Đus će zbog diskvalifikacije ostati i bez honorara za boravak na „Farmi” koji je, kako saznaje Press, trebalo da iznosi oko 5.000 evra (hiljadu evra po nedelji, u šouu proveo pet nedelja).

Rijaliti „Farma” od juče ima oznaku „za starije od 18 godina”, vulgarnosti su „pipsovane”, a TV Pink će, suprotno licenci, zbog nepristojnog ponašanja i psovki ubuduće izbacivati farmere iz šoua, obećala je Tanja Vojtehovski, predstavnik ružičaste televizije. Ovo je odlučeno nakon vanredne sednice Saveta republičke radiodifuzne agencije (RRA), koja je sazvana nakon velikog broja pritužbi zbog vulgarnosti u rijalitiju.

Reklame

Ostavite komentar