Hrvatski muzičari glavne zvezde festivala u Crnoj Gori

Izvor: Nacional.hr
Postavljeno 24 May 2010

Tony Cetinski, Nina Badrić, Boris Novković, Ibrica Jusić, Sandi Cenov, Vlado Kalember, Ana Rucner, Dado Topić i Igor Cukrov biće glavne zvezde festivala “Pesma Mediterana 2010″ koji se od od 4. do 6. juna održati na Trgu slikara u Budvi.


U želji da naprave jedan od boljih festivala u ovom delu Europe, organizatori su osim hrvatskih izvođača posegnuli i za njihovim kolegama iz Makedonije, Španije, Grčke, Malte, Kipra, Srbije i BiH.

Kao umetnčkog direktora angažovali su dubrovačkog dirigenta i kompozitora Đela Jusića.

Ovogodišnje izdanje festivala imaiće kao i do sada takmičarski i revijalni karakter. Od hrvatskih muzičara uz pratnju revijskog orkestra predvođenog Nikšom Bratošem, takmičiće se Sandi Cenov, Vlado Kalember, Ibrica Jusić, Dado Topić i Igor Cukrov.

Cetinski i Nina Badrić gostovaće u revijalnom delu programa. Nina će nastupati i kao jedna od gošći na koncertu posvećenom pokojnom Tošetu Proeskom. Osim nje pevati će i Boris Novković, Bojan Marović, Kaliopi, Goca Tržan, Elena Ristevska.

Cetinski će u Budvi održati i samostalni koncert, a u sklopu revijalnog dela festivala u svojevrsnoj koncertnoj kompilaciji i Ana Rucner uz Lea Martina i Jadranku Jovanović.

Reklame

Ostavite komentar