Nemačka pobednik “Evrosonga”

Izvor: rts.rs
Postavljeno 30 May 2010

Pobednik ovogodišnjeg izbora za “Pesmu Evrovizije” je Nemačka. Na drugom mestu Turska.Srpski predstavnik Milan Stanković, sa pesmom “Ovo je Balkan” takmičenje završio na dvanaestom mestu.

U Telenor areni, nadomak Osla, završeno je finalno veče 55. “Evrosonga”, a pobednik ovogodišnjeg izbora za “Pesmu Evrovizije” je Nemačka, za koju je nastupila Lena Mejer. Tako je odlučeno glasovima publike i žirija.

Za pobedu se nadmetao i predstavnik Srbije Milan Stanković, sa pesmom Gorana Bregovića “Ovo je Balkan”, a u konkurenciji su bili i predstavnici Bosne i Hercegovine, Moldavije, Rusije, Grčke, Portugala, Belorusije, Belgije, Albanije, Islanda.

U finalu su nastupili i izvođači iz Gruzije, Ukrajine, Turske, Izraela, Irske, Kipra, Azerbejdžana, Rumunije, Jermenije, Danske, kao i direktni finalisti – predstavnici Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Španije i domaćina, Norveške.

O pobedniku je odlučivala i publika, SMS glasovima, i žiri.

1. Azerbejdžan 10. Irska 19. Rumunija
2. Španija 11. Grčka 20. Rusija
3. Norveška 12. Velika Britanija 21. Jermenija
4. Moldavija 13. Gruzija 22. Nemačka
5. Kipar 14. Turska 23. Portugal
6. BiH 15. Albanija 24. Izrael
7. Belgija 16. Island 25. Danska
8. Srbija 17. Ukrajina
9. Belorusija 18. Francuska

Glasovi publike i žirija su se vrednovali podjednako (50:50), a glasanje gledalaca iz svih 39 zemalja počelo je odmah od prve kompozicije, s tim što, kako propisuju pravila “Evrosonga”, publika jedne zemlje nije smela da glasa za svog predstavnika.

Finale najpopularnijeg muzičkog takmičenja u Evropi pratilo je oko 125 miliona gledalaca širom sveta, dok je u Telenor areni bilo oko 18.000 posetilaca, što je i maksimalan kapacitet tog prostora kada su u pitanju sportski događaji.

Reklame

1 komentar

  1. Fighter said on 30/05/2010 at 10:11

    Lena Majer-Landrut je odlična mlada pevačica.Siguran sam za njemu lepu budućnost i dobru karijeru.Njena karijera je tek sad počela , a interesantno što ju je započela ovako velikim i lepim događajem koji je praćen širom sveta.Pobedu je zaslužila i to je dokazano i brojem glasova.Posle pobede je bila toliko zbunjena i nije znala ni kako da se ponaša na sceni.Vidi se da devojka ima sluh i želju za pevanjem ,a pesmu “Satellite” je otpevala puna optimizma,što je sigurno i presudilo na ovogodišnjem takmičenju.
    BRAVO LENA,ŽELIM TI USPEŠAN ŽIVOT I KARIJERU I NADAM SE DA ĆE NEMAČKA ORGANIZOVATI ISTO DOBAR PROGRAM KAO ŠTO JE SADA BIO!!!
    ♥ ♥ ♥ Lena ♥ ♥ ♥

Ostavite komentar