Bob Dilan svirao pred oko 15.000 fanova u Areni

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 07 Jun 2010

Aplauzi, uzdasi, vrisci, počeli su sa prvim tonom koji je slavni muzičar odsvirao na klaviru. Nije se još ni završila „Rainy Day Woman“, a Dilan se već latio gitare podsećajujući pristune zašto su izvorni rokenrol i bluz najuticajniji muzički pravci svih vremena.

Hrapav i promukao glas nikome nije smetao, a drugačiji se nije ni očekivao od Dilana koji je već više od dve decenije na turneji bez kraja (Never ending tour). Važno je da je na bini ispred muzička legenda. Nije smetala ni ne baš najbolja tonska realizacija koncerta, koja je uticala na to da ceo bend u pojedinim momentima zvuči previše bučno. Dilan je na sceni sve vreme stajao, obučen u standardno crne pantalone na pruge, crnu košulju i beli šešir, dokazujući da neće dozvoliti godinama (69) da ga savladaju.

Beograđanima se nije ni obratio tokom celog koncerta. Tu je zbog svojih pesama, a ne zbog priče ili pravljenja spektakla na bini, koja je takođe bila krajnje jednostavna – crna pozadina, bez video bima i „besnih“ svetlosnih efekata. Tokom celog koncerta dominiralo je slabo belo svetlo, pa je atmosfera podsećala na klupsku svirku, negde u srcu SAD. Uživali su posetioci u Areni u hitovima poput „Highway 61 Revisited“, „Just Like a Rolling Stone“, „Blowin’ in the Wind“… Koncert legende nisu propustili ni mnogi domaći poznati muzičari, a u prvim redovima bio je Zoran Kostić Cane, frontmen Partibrejkersa. Sat i po vremena bilo je malo da se odsviraju svi najveći hitovi, pa su neki poput „Knockin’ on Heavens Door“ i „Hurracan“ ostavljeni na spisku za sledeći susret.

Američki muzičar je pre nekoliko nedelja okončao turneju po Aziji. Evropsku turneju započeo je pre nedelju dana na jugu Balkana, odnosno u Atini, glavnom gradu Grčke. Potom je svirao u Istanbulu, Bukureštu, Sofiji, a u glavni grad Srbije stigao je iz Skoplja, gde je nastupio pre dva dana. Za legendu nema odmora, pa tako već večeras svira u prestonici Hrvatske, Zagrebu, a potom narednih dana redom u Bratislavi, Pragu, Lincu, Ljubljani…

Reklame

Ostavite komentar