Grupa “Sveža krv” pravo osveženje na našoj muzičkoj sceni

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 14 Jun 2010

Za grupu Sveža krv može se reći da je osveženje na domaćoj muzičkoj sceni.

Oformljena tek nedavno, kao plod entuzijazma Magdalene Belić i Miroslava Hristodula, do sada se široj javnosti predstavila samo neobičnim akustičnim verzijama obrada pesama iz 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, a ovih dana spremaju i autorske numere.

- Prvi album je ipak toliko daleko da bismo sada pričali o tome. Ali, čekamo da se urade ove pesme, da se završe, pa ćemo videti… Ma koliko mi je u redu da izađemo i samo sa obradam starih pesama o albumu ćemo razmišljati kada završimo i autorske numere.

- Pošto oboje potpuno smešno izgledamo, on je onako sitan, ima neku frizuricu „bubi“, ja sam onako plava, a buckasta, pa hajde da izvučemo nešto opasno, poput naziva Sveža krv. To je bilo zezanje, interna šala, nikakav poseban naziv… Kada je počela ozbiljnija priča priključili smo još neke ljude u bend, poput Ivane iz Intrudera, pa Bojana Palikuću… Onda smo počeli i ozbiljnije da razmišljamo o imenu. Nedavno sam guglovava i videla sam da je 80-ih postojao bend Sveža krv, koji je svirao nešto poput Divljeg kestena. Nisu bili nešto poznati, ali zaista su postojali. Razmišljali smo i da se zovemo Herc mašina. Ima veze sa hercima kao zvukom, ali herc može da predstavlja i srce. Mališa (Miroslav Hristodulo) je, međutim, insistirao da ipak ne menjamo ime, jer nas svi znaju kao grupu Sveža krv. Razmišljamo da možda naziv bude Magdalena i Sveža krv.

Reklame

Ostavite komentar