Odlikovana Ketrin Zita-Džons

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 13 Jun 2010

Glumica Ketrin Zita-Džons dobila je 12.juna titulu komandanta Reda britanske imperije od kraljice Elizabete Druge. “Veoma sam uzbuđena zbog odlikovanja”, rekla je ona tim povodom, i dodala: “Kao državljanka Velike Britanije osećam se veoma ponosnom. Odlikovanje vas istovremeno čini nadmoćnim i poniznim. Moji majka i otac su u neverici”.

Elizabeta Druga dodeljuje počasne medalje dva puta godišnje – jednom povodom svog rođendana u junu i jednom za Novu godinu. Specijalni komitet bira ko će biti odlikovan sa liste sastavljene na osnovu predloga vlade i građana. Počasne titule u najvećoj meri pripadnu osobama nepoznatim široj javnosti, za njihov doprinos društvu.

Među slavnim ličnostima koje je kraljica odlikovala 12.juna su i scenarista Ronald Harvud, roker Grejem Neš, suosnivač marke obuće “Jimmy Choo” Tamara Melon i jedan od osnivača grupe “Velvet Underground” Džon Kejl.

Ketrin Zita-Džons je rođena u Velsu, a pre nego što je postala holivudska zvezda, radila je u pozorištu i na televiziji u Velikoj Britaniji. 2003. godine dobila je Oskara za sporednu žensku ulogu u mjuziklu “Čikago”.

Reklame

Ostavite komentar