RRA tuži Pink, Košavu i RTS

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 21 Jun 2010

Savet Republičke radiodifuzne agencije odlučio je danas da pokrene prekršajni postupak protiv televizija ”Pink”, ”Košava” i RTS zbog kršenja Zakona o radiodifuziji i oglašavanju.

Protiv televizije ”Pink” postupak se pokreće zbog sadržaja u rijaliti-programu ”Farma” koji mogu da škode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine, navodi se u saopštenju RRA.
Ovakva odluka je doneta zbog ranijih neprihvatljivih ekscesa u rijaliti-programu iako je nakon ranije intervencije Saveta RRA uložen napor da se program ”Farma” uskladi sa važećim propisima i posle toga nisu zabeleženi teži prekršaji Zakona o radiodifuziji niti Kodeksa ponašanja emitera.

Iz istog razloga je pokrenut postupak i u slučaju emisije ”Luda kuća” televizije ”Košava”, dok se protiv RTS-a prijava podnosi zbog emitovanja reklama za pivo u nedozvoljenom vremenskom intervalu od 18 do 6 časova.
Reč je o oglasnim sadržajima koji se na RTS-u emituju neposredno pre prenosa utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu.
Prijave sudiji za prekršaje biće podnete i protiv svih nacionalnih emitera kod kojih su zabeleženi prekršaji Zakona o oglašavanju, navodi se u saopštenju.

Reklame

Ostavite komentar