30 godina “Električnog orgazma”

Izvor: novosti.rs
Postavljeno 21 Jul 2010

U okviru beogradskog letnjeg festivala „Belef“, koji traje do 8. avgusta, u petakće na Kalemegdanu nastupiti jedan od naših najboljih rok sastava – „Električni orgazam“. Budući da je muzički program festivala posvećen tridesetogodišnjici novog talasa, i da baš toliko leta ove godine slavi legendarni beogradski rok bend, biće to idealna prilika da „Orgazam“ započne proslavu velikog jubileja.


- Sviraćemo stvari koje publika najviše voli da čuje, od novijih pesama do hitova sa „Paket aranžmana“. U septembru nam posle osmogodišnje pauze izlazi album, tako da ćemo publiku častiti premijernim izvođenjem nove numere „Nemaš nikom ništa da daš“ – kaže, za Novosti, Srđan Gojković Gile, pevač i vođa „Električnog orgazma“.

Rad na novom albumu trajao je punih pet godina, otkako se 2004. Ljubomir Đukić (rođeni brat Đuleta Van Goga) vratio u bend, ali Gile kaže da je vredelo čekati, jer su prezadovoljni novim pesmama.

- Trudili smo se da se novi album razlikuje od svega što smo do sada snimili. Za razliku od prethodnih 30 godina, kada sam bio glavni autor muzike i tekstova, na novim kompozicijama radio sam zajedno sa Bananom i Ljubom. Tekstove sam ponovo pisao sam – objašnjava Gile, dodajući da će disk objaviti pod etiketom „Doma omladine“ iz Beograda, dok će se distribucija vršiti preko „Telekoma“ uz neki od njihovih paketa.

Na pitanje hoće li od septembra, na slavljeničkoj turneji, igrati rokenrol cela Jugoslavija, Gile kroz osmeh odgovara:

- Nikada rokenrol nije bio dominantna muzička forma u toj bivšoj zemlji. Ta pesma je poslužila „Električnom orgazmu“ da obiđe što više gradova u periodu kada je bio na vrhuncu popularnosti. Istina je da je deo Jugoslavije igrao uz rokenrol, ali većina je obožavala Lepu Brenu. Trudićemo se da obiđemo sve bivše jugoslovenske republike i odradimo što više nastupa, a planiramo i veliki koncert u Beogradu na proleće.

Reklame

Ostavite komentar