Bivša denserka Gala zbog kompjutera batalila muziku

Izvor: Alo.rs
Postavljeno 04 Jul 2010

Nekada prva dama dens muzike, bar što se ovih prostora tiče, Vesna Galiot Gala već šest godina radi kao uspešni radnik u informacionoj tehnologiji jedne velike telekomunikacione kuće.

Muziku čak više i ne sluša i potpuno se posvetila svojoj drugoj ljubavi – kompjuterima.
- Kada sam osetila da mi se ugušila ljubav prema muzici do te mere da više nisam mogla ni da je slušam, shvatila sam da je vreme da se okrenem novoj ljubavi – kompjuterima. Moram da priznam da sam se veoma namučila da dođem do ovog radnog mesta, jer je trebalo ubediti da jedna pevačica zna da radi još nešto osim da peva, i to uspešno – priznaje pevačica, koja je devedesetih godina prošlog veka bila jedna od najslušanijih denserki po diskotekama širom naše zemlje.
Teško da je neko tih čuvenih devedesetih bio mlad, a da u tami disko kluba nije pevušio i zaljubljivao se uz „Budim se“ ili „Izaberi frajera po svojoj meri“, „Dok stojiš satima“, ali i još sijaset pesama sa ukupno šest albuma koje je Gala do sada izdala.
- Što se estrade tiče, sve sam prošla, snimala albume, išla na nastupe, putovala, bila slavna… Ništa mi više nije pričinjavalo radost. Shvatila sam da emotivne tegobe ostaju bez obzira na to da li si slavan ili ne. Onda sam odlučila da se od svega distanciram i ovih šest godina mi je donelo toliki mir da nikada, ali baš nikada nisam zažalila zbog ove svoje odluke. Možda sada samo imam manje para nego kada sam bila na vrhuncu karijere, ali ovaj mir se ne može platiti nikakvim parama – otkriva nam Vesna Galiot.
Kaže kako u potpunosti shvata Gocu Tržan, koja je u jednom gostovanju na televiziji na pitanje novinara šta bi joj nedostajalo kada bi se povukla sa estrade, kratko odgovorila: „Ništa!“
- Ja sam bila kantautor i svi su očekivali da ću bar nastaviti da pišem muziku. Ni to nisam htela, jer to znači da opet moram da slušam razne pravce, pevače koji mi i ne prijaju uhu. Postoje četiri pevača sa naših prostora koje mogu da slušam i to su Željko Joksimović, Džiboni, Dino Merlin i pokojni Toše Proeski. Takođe postoje oni pevači koji su, kako ja kažem, pevači za sve decenije, kao što su Čola, Brena, Ceca. A oni koji sada „pljuju“ muziku devedesetih, treba da znaju da smo mi ružili muziku osamdesetih, a da će njihovu muziku potcenjivati neki novi pevači. To tako ide – kaže bez imalo gorčine Gala.

Reklame

Ostavite komentar