Bregović u Pragu svira za džabe !?

Izvor: SrbijaNet
Postavljeno 27 Jul 2010

Hiljade Pražana i turista čeka u utorak jedinstveni koncert – sa pontona u sred Vltave uzvodno od slavnog Karlovog mosta prirediće ga u Češkoj izuzetno popularni Goran Bregović sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane.

Na ideju su došla gradjanska udruženja ljudi s prostora bivše Jugoslavije u Češkoj, Luka i vrlo agilna Lastavica. Njihov predlog da osnuju novi praški letnji festival, jednodnevni San letnje noći, u srcu Praga, na Vltavi oberučke su prihvatile i gradske vlasti i preuzele pokroviteljstvo nad festivalom i koncertom.

Po Vltavi, uz čamce i brodiće ploviće i zapaljene sveće oko glavnog podijuma, publici će uz pomoć saobraćajne policije biti podeljeno 10.000 ruža a čcitav šou Bregovića i njegovog orkestra završiće se uz veliki vatromet.

“Ne dešava se svaki dan da kao kulisu imate noćnu Vltavu, Karlov most i (zamak) Hradčani. Za mene i moj orkestar to je čast da sviramo na prvom festivalu San letnje noći. Svima nam na ruku ide lepo vreme i plavo nebo iznad glava”, kazao je Bregović uoči koncerta novinarima.

Reklame

Ostavite komentar