Dragica Janković: Raka je kriv za Biljino uginuće

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 07 Jul 2010

Prerana smrt Bilje, maskote “Farme“ i jedne od najpopularnijih krava dosad, uzburkala je duhove među VIP farmerima koji su počeli da optužuju jedni druge za nebrigu koja je dovela do tragičnog ishoda. Vlasnicu životinje Dragicu Janković, koja živi u Barajevu, je u šoku zbog nemarnog ponašanja nekih farmera koje je, prema njenom mišljenju, dovelo do smrti njene mezimice. Kao glavnog krivca za sve što je prethodilo i na kraju rezultiralo uginućem Bilje Jankovićeva navodi Raku Radovića i produkciju koja mu je omogućila da se ponaša kao da se razume u uzgajanje krava.

Meni je kriva produkcija, a njima Raka u koga su imali poverenja da zna oko životinja zbog čega su me i sklonili sa farme. Bilja je imala prvo problema sa želucem, i to sve zbog hrane koju su joj davali. Naime, Raka joj je davao suvu jarmu i muzao je jednom rukom. Gnjavio ih je po dva sata, pa i čoveku bi to bilo teško. Zbog ovoga Bilja nije imala snage prilikom teljenja, a onda je usledilo nešto što je stavilo tačku na njenu sudbinu. Prilikom teljenja, posteljica ne sme na silu da se čupa i trebalo je mene da čekaju da vidim sve. Raka je izbacio posteljicu jer se, navodno, razume i naravno da je ostao deo i nastala je sepsa! Čim su je otelili, sklonili su se i tele je ostalo samo, pa sam ja morala da idem. Produkcija nije htela da me pusti jer su, kako oni kažu, bili uživo u programu i nekako sam se do kraja izborila da uđem”, kaže Dragica, dok pokazuje svoje imanje i veliki broj domaćih životinja koje gaji godinama. Kako kaže, sa njima nikada nije imala problem, jer zna šta radi, a redovno zove i veterinare koji su u slučaju Bilje prekasno došli.

“Veterinari su učinili sve što su mogli! Mi smo za te krave primili novac, ali smo dali uslov da sa njima sve bude u redu, a oni nisu našli nekoga ko ume da se brine o njima. Rekla sam Raki dosta puta da ne sme neke stvari da radi jer žlezde mogu da se upale, ali on je radio kako je on hteo. Miloš je jednom umesto koštanog brašna dao so i odmah sutradan je bilo problema. Ja sam pokušala da mu objasnim kako treba da radi, ali to nije bilo moguće, jer je smatrao da je pametniji. Verujem da on ima stoku, ali sigurno neko brine o njoj, jer bi mu u suprotnom sva uginula kao Bilja”, kaže Dragica, koja je potvrdila da su jedino Miloš i Raka brinuli o kravama, ali, prema njenom mišljenju, pevač je bio mnogo vredniji i bolji. “Miloš je bio najvredniji, sve je radio i prvi je primetio da sa Biljom nešto nije u redu, a ostali ga nisu slušali. Produkcija treba da isplati štetu jer smo mi kravu osigurali. Ja sa farmerima nemam ništa. Čula sam se sa njima i nadam se da će uskoro sve srediti. Mogli su i njih da kazne i da odbiju od njihovih dnevnica štetu, a ne da ih nagrade”, zaključila je neutešna Dragica Janković. Nakon što je uginula, Bilja je zakopana u šumi pored imanja, ali su tom prilikom vodili računa da nikako ne može da bude izvor zaraze. “Morali smo da otkopamo veliku rupu koja je daleko od kuća i ljudi da ne bi došlo do zaraze”, tužno je za “Alo!” rekla vlasnica. Dok su se svi pred kamerama oduševljavali Biljinim teletom Topalkom, on je za to vreme takođe mogao da završi pod zemljom. “I on bi uginuo jer je bio gladan. On je sisao Ljilju i još jednu kravu. Jednom sam pitala Raku je l‘ jeo Topalko, a on mi je odgovorio: ‘Pa jeste’. A ja sam znala da može još da jede. Pa prvo valjda mora on da se izmiri, pa onda šta ostane da uzmu za piće. A on je na to rekao : ‘Ali treba nam mleko!’. Da nisam reagovala, i on bi uginuo”, ispričala je vlasnica dok hrani Jelenu, prvog Biljinog potomka i grli tele, srećna što je makar ono ostalo živo. Raka Radović kaže da je Bilja bolesna dovedena na farmu i da njena vlasnica Dragica ne zna šta priča! “Krava je dovedena bolesna i takva se i otelila! Neću više da pričam o tome bez stručnog nalaza lekara! Dragica čas priča da je krava progutala ekser, čas da je dobila sepsu. Ona je jedna seljanka koja ne zna šta priča i ne razume se ni u šta! Video sam odmah da je žena namćor i rekao joj: ‘Hajde jednu lepu reč od tebe da čujem’. Sramota je da mene za bilo šta optužuje!“, rekao je Raka.

Reklame

Ostavite komentar