Insekti urnisali posetioce Egzita

Izvor: Press online
Postavljeno 11 Jul 2010

Vlažno vreme koje traje već mesecima uzelo je svoj danak i na Egzitu: dežurne lekarske ekipe bile su veoma iznenađene kada im se jedan broj posetilaca javio sa ogromnim i bolnim oteklinama od ujeda bezbrojnih i raznovrsnih insekata.

Kao što se ovo do sada nije dešavalo, tako se nije dešavalo ni da polovina Egzita protekne bez ijedne intervencije zbog predoziranja alkoholom ili narkoticima!

Posla nema ni za policiju, osim uobičajenih privođenja zbog posedovanja narkotika, što se mahom završava davanjem izjave istražnom sudiji i puštanja na slobodu. Taktika policije na tvrđavi nije baš najjasnija, pošto su na nekim ulazima kontrole veoma blage, a na drugima rigorozne.

- Šta je ovo – pita policajac momka čija je torbica puna različitih lekova.

- Beta blokator, protiv aritmije. Ovo žuto je „kafetin”, imam i „rapten”, isto protiv bolova, ovo je „acetisal”…

- Ja ovde prepoznajem samo „kafetin” – zbunjeno govori policajac i, za svaki slučaj, izdvaja momka iz reda radi temeljne kontrole koja traje nekoliko minuta. Ispostavilo se da je momak samo blagi hipohondar, koji je posle (ima i toga!) ljubaznog izvinjenja policajca nastavio put ka Mejn stejdžu.

Kamp na prostoru nekadašnje kasarne „Janko Čmelik”, prema opštoj oceni, senka je nekadašnjih kampova koji su do pre nekoliko godina vrveli od energije koja nije posustajala ni u ranim popodnevnim satima, uobičajenom vremenu „egzitovaca” za „sijestu” na suncu.

Reklame

Ostavite komentar