Kusturica i Nele svirali pred 100.000 ljudi

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 08 Jul 2010

Na gradskom trgu u Montrealu u Kanadi Emir Kusturica i grupa „No Smoking Orchestra“ nastupila je na najvećem svetskom džez festivalu pred 100.000 oduševljenih posetilaca.

Ovo je četvrti koncert grupe pred ovdašnjom publikom i najspektakularniji do sada. Prvi je održan 2001. godine, sledeća dva 2005. godine na filmskom festivalu u Montrealu.
Koncert Kusturičinog i Neletovog benda započeo je intoniranjem himne bivšeg SSSR-a, a Emir je nastupio u majici sa likom Jurija Gagarina. Pesmu „Fuck You MTV“ sa bendom je horski pevalo svih sto hiljada ljudi na gradskom trgu, a velike vrućine ni najmanje nisu smetale hiljadama fanova „No Smoking Orchestra“ da uživaju u nastupu veselog balkanskog orkestra.

Inače, ovogodišnju turneju po Kanadi i Americi grupa je započela u Torontu 4. jula. Turneja se nastavlja danas koncertom u Kvebeku, zatim 10. i 11. u Čikagu, odakle grupa ide za Njujork, gde će 14. jula nastupiti u „Linkoln centru“. Svi predstojeći koncerti ovog benda su rasprodati, a Kusturica je najavio i izvođenje opere „Time of the Gipsies“ u Njujorku krajem 2012. godine. Ovu operu građani Srbije će videti u novembru u beogradskom „Sava centru“.

Reklame

Ostavite komentar