Miroslav Ilić spreman za sabor trubača u Guči

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 29 Jul 2010

Sve je spremno za jubilarni 50. sabor trubača u Guči, koji će biti održan od 13. do 22. avgusta. Organizatori poručuju da se u produkcijskom smislu sabor neće razlikovati od velikih svetskih događaja i da ljubitelje trube očekuje bogat muzički program i nesvakidašnja zabava.

Procenjuje se da će prestonicu trube u dane sabora posetiti oko milion saboraša, koji će, osim u nadmetanju vrhunskih trubačkih orkestara iz zemlje i inostranstva, uživati i u koncertima Miroslava Ilića, Gorana Bregovića, „Balkanike“ i Sanje Ilića, ali i Dragana Kojića Kebe. Kao specijalni gosti nastupiće i trubački majstori Boban i Marko Marković, Dejan Lazarević i Dejan Petrović.

- Zvali su me i ranije da nastupim u Guči, ali sam sada prihvatio, jer je ovo jubilarni 50. sabor trubača – rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare u prostorijama Turističke organizacije Srbije Miroslav Ilić. – Mogu da poručim: sestro, trubo, pozdravljaju te sve harmonike i frule sveta. Volim Guču, pre svega, zbog toga što „miriše“ na tradiciju, a ja sam od onih koji smatraju da se po svaku cenu moraju sačuvati autentičnost i tradicija.

U Guči će svečano biti otvoren muzej trube i predstavljena monografija „Guča – pola veka Sabora trubača“. Televizija Pink prenosiće oko 20 sati direktnog programa, koji će biti realizovan sa više od 12 kamera. Miroslav Radojičić, predsednik Saveta MZ Guča, istakao je da je između dva sabora mnogo urađeno i na poboljšanju infrastrukture. Radilo se na rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije, uređen je glavni trg, postavljena fontana, a biće otkriven i spomenik prvom pobedniku Sabora u Guči – trubaču Desimiru Perišiću.

Reklame

Ostavite komentar