Na “Farmi 3″ neće biti životinja !?

Izvor: SrbijaNet
Postavljeno 09 Jul 2010

Krava Bilja biće poslednja žrtva rijalitija ‘Farma’, jer u sledećem serijalu neće biti životinja, saznali su domaći mediji.

Incijatori ove odluke bili su članovi društva za zaštitu životinja ‘Evropska inicijativa 17′, koji su, ogorčeni zbog nemara, zapostavljanja i maltretiranja, odlučili da okončaju agoniju životinja na VIP imanju u Lisoviću. Zato nameravaju da traže da se klaničnim životinjama zabrani učešće u rijalitiju.

“Nije u redu da sudbina jadnih životinja bude u rukama jednog rijalitija. Zato treba ukinuti klanične životinje ili, ako ih već bude bilo, da one budu deo dekora i da se za to staraju stručni ljudi, koje produkcija angažuje specijalno za održavanje i brigu o njima. Mi ćemo pokrenuti peticiju da se, ako već nisu u stanju da to ispoštuju, klanične životinje zabrane na farmi,” rekla je predsednica ove organizacije za Alo!, Danica Drobac. Ona, međutim, za smrt krave Bilje, ne krivi učesnice drugog serijala ‘Farme’, već produkciju.

„Farmerima je dovoljan zadatak da prave hleb i rade poslove slične tome, a ne da određuju sudbinu životinja. Televizija „Pink“ treba da iskoristi jedan takav rijaliti da bi propagirala ljudima drugačiji odnos prema životinjama i ukidanje brutalnosti prema njima. Do sada smo mogli da primetimo da emitovanje takvih postupaka od „Pinka“ znači podržavanje, a to je razočaravajuće,” dodala je Danica Drobac

Reklame

Ostavite komentar