Svaka epizoda emisije Top Gear košta 1,6 miliona evra

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 27 Jul 2010

„Top Gear“ jeste najbolja svetska emisija o automobilima, ali nije samo to. S obzirom da 40 odsto publike koja je gleda čine žene, ova televizijska forma pokazuje da su britak jezik, dobe ideje, duhovitost i novac prava receptura za zanimljiv program…

Džeremi Klarkson, Ričard Hamond i Džejms Mej imaju posao iz snova. Pored toga što testiraju najbolje i najbizarnije svetske automobile, dobro se zabavljaju i zarađuju brdo para. Iako su nekoliko puta hteli da ih ukinu, fenomenalan rejting ih je uvek održavao u životu. Kako i ne bi. Ričrad Hemond je pre četiri godine doživeo ozbiljnu nesreću prilikom testiranja trčakog automobila „vampire“, jureći 505 kilometara na čas. I ta epizoda je emitovana. Segment emisije koji se zove „Izazov“ je posebna priča. Vozili su kroz najsiromašnije delove Rumunije, u kojima živi uglavnom romska populacija u Aston Martinu, Lamborginiju i Ferariju, a tom prilikom se Lamborgini sudario sa lokalcem u „dačiji“, spasavali su se iz kola koja tonu, u Aston Martinu su se trkali sa brzim francuskim vozom, časnu sestru su postavili da vozi monster trak, pokušavali su da prestignu avione i helikoptere, dovodili svoje mame na zahtevne test vožnje, sletali padobranom u auto u pokretu, tražili najluđa kola na svetu, vozili su se po Teksasu u vozilima na kojima su bile ispisane antiameričke parole, pa su ih jurili da ih biju, istraživali su da li su komunisti ikada napravili dobar auto. Izazovi su proizvod najluđe mašte, a Klarkson, Hamond i Mej su dovoljno ludi i hrabri da isprobaju svaku od tih situacija. Čak i ako ona podrazumeva izlaganje strujom udaru za volanom.
I poznate face rado učestvuju u „Top Gearu“. U delu emisije koja se zove „Zvezda u kolima sa razumnom cenom“ poznate face voze krug na trkačkoj stazi u automobilu koji im je udeljen i obaraju rekord svojih prethodnika. Džej Kej iz benda „Džamirokvaj“ je imao najbrže prolazno vreme, ali ga je prestigao Tom Kruz.
Postoje određeni klišei koji su odraz ukusa samih voditelja. Tako je na primer svaki Alfa Romeo kul. a dizel nikada nije kul. Kada je u emisiji gostovala glumica Kristin Skot Tomas, Džeremi Klarkson se, pošto je za njom „odlepio“, povinovao njenom ukusu i ulizivao joj se, zbog čega su ga Mej i Hamond zafrkavali.

Reklame

Ostavite komentar