Sve spremno za Egzit

Izvor: Press online
Postavljeno 07 Jul 2010

Novi Sad već vrvi od stranaca, Englezi došli pod Petrovaradinsku tvrđavu da leče tugu zbog fudbalskih neuspeha, a domaćini upozoravaju na opasnost od divljih taksista.

Sve je spremno za muzički festival Egzit, koji počinje sutra, a strani i domaći fanovi polako preplavljuju Novi Sad. U centru Novog Sada se sve više govori engleski, a gosti iz inostranstva se ove godine mnogo bolje snalaze u gradu.

„Stari” Englezi koji dolaze već nekoliko godina već znaju da kažu „hvala”, „izvolite”, „ćao”… Pred početak festivala najčešće kupuju čaršave i peškire koje nisu hteli da donose iz Londona i Mančestera. Štedljivi Slovenci su kupovali SIM kartice da ne bi telefonirali u skupom romingu, ali većina gostiju pre svega traži dobru zabavu. Stranci su oduševljeni cenama i glavna zanimacija pred početak festivala im je sedenje u kafićima i ispijanje piva, a glavna hrana su im pice i pljeskavice. Pivo u novosadskim kafićima košta između 120 i 200 dinara, dok je cena brze hrane između 100 i 250 dinara. U restoranima kompletan obrok može da se nađe po ceni od 450 do 900 dinara.
- Najvažnije nam je to što je pivo jeftino, a i provod je super i pre početka festivala. Čujem da će ovih dana biti žurki na nekoliko lokacija. Cilj nam je da se malo utešimo zbog neuspeha na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Srećom pa nismo otišli u Južnu Afriku, već smo odlučili da dođemo u Novi Sad, jer tu nema promašaja – kaže Majkl Tomson iz Mančestera, koji je stigao sa grupom drugara.

Reklame

Ostavite komentar