U Banjaluci počinje “Demofest”

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 20 Jul 2010

Pobednik festivala “Demofest” u Banjaluci, koji će početi sutra, kao nagradu će dobiti mogućnost ne samo da snimi album već i spot za MTV, saopštila je danas ova muzička televizija.

“Demofest”, na kojem će učestvovati 36 neafirmisanih izvođača sa prostora bivše Jugoslavije, trajaće četiri dana, a na njemu će koncerte imati i afirmisani izvođači: “Stereo MC’s”, Kiril Džajkovski, “New Young Pony Club” i “Fun Lovin’ Criminals”.

Prošlogodišnji pobednik festivala, grupa “Propaganda”, u Beogradu je nedavno snimila spot za pesmu “Osjeti to u kostima” koja će se naći na njihovom albumu prvencu “Kriva je televizija”. Produkciju je uradio MTV, a premijera na programu ove kuće zakazana je za 26. jul.

Ovogodišnji pobednik “Demofesta” dobiće MTV spot koji će se na programu ove televizije vrteti “40 puta u toku jedne nedelje”, saopštio je generalni direktor regionalnog MTV-ja Tom Ehr.

Na “Demofestu” će iz Srbije nastupiti 17 bendova, i to iz Beograda “Bolesna štenad”, “Figlio di puttana”, “Inje”, “Kill Me Laser”, “Maraqya”, “Neuroza”, “The Cruellas” i “Threesome”.

Na festivalu koji će se održati uz besplatan ulaz u prostoru banjalučke tvrdjave Kastel, nastupiće i novosadski “3 kapljice”, “Josip A Lisac”, “Project MOF” i Vlada Janković.

Za tri prva mesta i nagradu publike vredne više hiljada evra, takmičiće se iz Srbije i pirotski “Big Bug” i “Kuriri”, zrenjaninski “Kvazar”, “Uputstvo 52″ iz Valjeva i “Zapoids” iz Sremske Mitrovice.

Reklame

Ostavite komentar