Vesna Čipčić – razvod posle četvrt veka

Izvor: gloriamagazin.com
Postavljeno 07 Jul 2010

Kao grom iz vedra neba prostrujala je vest kako su posle skoro dve decenije braka glumica Vesna Čipčić i njen suprug i kolega Aleksandar Alač odlučili da se razvedu.

Imali su skoro idealan brak, prostranu kuću u centru Beograda i baštu punu cveća. Iz njihove kuhinje, gde je centralno mesto zauzeo starinski Lahberger šporet na drva, stalno se širio miris dalmatinskih i vojvođanskih specijaliteta u kojima su uživali njihova prelepa kćerka Aleksandra, koju svi zovu Anja, i radoznali sin Ivan. Sve je funkcionisalo savršeno, a onda je nešto puklo. Pre godinu dana Aleksandar je shvatio kako ne može više da izdrži, spakovao je kofere i otišao.
Popularna glumica nam je u telefonskom razgovoru potvrdila da je informacija tačna, ističući kako o tome nije spremna da govori dok sve ne objasni deci.
- Sa Vesnom sam bio skoro dve decenije u braku, ali već godinu dana ne živimo zajedno. Jednostavno se više nismo slagali, niti smo funkcionisali kao nekada – kaže Aleksandar. – Znam da postoje parovi koji ceo život provedu u nesuglasicama i svađama, ali nas dvoje ne spadamo u takve ljude. Naš brak je bio pun ljubavi, i nismo mogli da pristanemo na bilo šta manje od toga.
Zahtev za razvod podneo je Aleksandar, ubeđen kako bi to pre ili kasnije učinila i Vesna. Varnice koje su stalno izbijale među njima mogle su loše da utiču na decu, zato je glumac zaključio kako je, ipak, pametnije da se odseli.
- U početku sam živeo u potkrovlju naše kuće, ali atmosfera je i dalje bila napeta i neprijatna. Anja ima devetnaest godina, upisala je filmsku akademiju i mislim da je zrela i da razume kako je za sve nas bolje što sam otišao. Sa Ivanom je mnogo teže. Još je u godinama kad mu je najpotrebnije prisustvo oba roditelja. Pokušavam da provodim što više vremena s njim kako bi shvatio da ćemo i Vesna i ja uvek biti uz njega. Pričam, objašnjavam, ali kad se vidimo, ponekad nam je potrebno i sat razgovora da bi se smirio.

Iako svestan da u ovako mučnoj situaciji Anja i Ivan najviše pate, Aleksandar, ipak, nije pristalica braka koji je spolja gladac, a iznutra jadac.
- Verujem kako bi za decu bilo mnogo štetnije da svakog dana slušaju rasprave roditelja ili prisustvuju scenama međusobnog optuživanja. Siguran sam kako takve stvari mogu veoma negativno da utiču na njih.

Reklame

1 komentar

  1. jelena said on 10/02/2012 at 10:47

    kako ja to mislim da je svima udarila slava u glavu i da vam je novac jedini lek .cist bezobrazluk

Ostavite komentar