Željko Mitrović odbio saradnju sa Anđelinom Džoli

Izvor: Press online
Postavljeno 14 Jul 2010

Anđelina Džoli je prepuna predrasuda o Srbima. Ne želim da budem deo nečega što nas predstavlja kao večite loše momke, poručio je Željko Mitrović nakon što je pročitao scenario filma koji je planirao da radi sa holivudskom divom.

Vlasnik televizije Pink Željko Mitrović odbio je saradnju sa holivudskom zvezdom Anđelinom Džoli, koja je planirala da u Srbiji snimi svoj rediteljski prvenac! Nakon što je Press ekskluzivno otkrio da Mitrović i Džolijeva pregovaraju o snimanju filma čija je tema rat u Bosni, čelni čovek Pinkove imperije poručio je da je odbio zajednički posao sa glumicom kad je shvatio da ona nema lepo mišljenje o Srbima!

- Imao sam velike simpatije prema Anđelini Džoli i veoma sam poštovao njeno delo i lik. Nažalost, ona je prepuna predrasuda o Srbima. Znam da saradnja s njom otvara vrata velikog filmskog biznisa, ali ne želim da budem deo nečega što po ko zna koji put predstavlja Srbe kao večite loše momke. To ne želim i neću! – poručio je Mitrović nakon što se u utorak sastao sa četvoricom producenata iz tima Džolijeve da bi razgovarali o učešću „Pink films internešenela” u stvaranju filma koji treba da se snima na teritoriji Srbije i delom u BiH.

Kako Press otkriva, film koji će Anđelina režirati i u kom će najverovatnije igrati glavnu ulogu ima scenario koji Srbe predstavlja kao monstrume! Jedna scena govori o tome kako grupa Srba, od dečaka do penzionera, siluje lepu i mladu muslimanku, dok joj u drugoj sceni poludeli srpski vojnik odseca i grize dojku!

Bez obzira na to što bi zajednički posao sa Džolijevom imao odlične benefite u budućnosti za filmski posao u Srbiji i za Pinkovu kompaniju, Mitrović je, nakon što su ga producenti detaljnije upoznali sa scenariom, tu saradnju odbio.

- S obzirom na to da je radnja filma smeštena na prostore bivše Jugoslavije i nekada ratom zahvaćena područja i da je srpski narod stavljen u negativnu konotaciju, gospodin Mitrović je odbio da na bilo koji način učestvuje u snimanju ovog filmskog projekta. Mitrović ne želi da on lično, a ni njegova kompanija na bilo koji način budu deo nečega što može i hoće da po ko zna koji put predstavi srpski narod u izuzetno lošem svetlu – navodi se u saopštenju TV Pink.

Prema planu, Anđelina je trebalo da do kraja meseca obiđe nekoliko lokacija za snimanja u Bosni i Srbiji i da jedan deo filma radi u Pinkovim filmskim studijima u Šimanovcima. Kako saznajemo od izvora bliskih Anđinim saradnicima, glumica nije uspela da pronađe lokaciju u Bosni, zbog čega je odložila i dolazak u Srbiju i sastanak sa Mitrovićem.

Mitrović: A da ti glumiš Osaminu ljubavnicu?!

Kako saznaje Press, Mitrović je, iznenađen scenariom koji Srbe opisuje kao monstrume, pri kraju pregovora sa Anđinim producentima zamolio njen tim da pozove glumicu.

- Kad je uspostavljena veza, Mitrović je poručio Anđelini: „Gospođo, imam novi predlog za vas – uložiću 30 miliona dolara u film o ljubavnici Osame bin Ladena, u kome biste vi imali glavnu ulogu”! – kaže dobro obavešteni izvor Pressa, i dodaje da je Anđelina ostala bez teksta.

Reklame

Ostavite komentar