Bora Čorba: Ponosni sam četnik!

Izvor: Press online
Postavljeno 30 Aug 2010

Lider „Riblje čorbe” Bora Đorđević poručio je hrvatskim medijima da je ponosan što je četnik i nacionalista!

- Biti četnik znači voleti svoj narod i boriti se za svoju zemlju. Pesma „Sprem’te se, sprem’te, četnici” je, verovali ili ne, makedonska. Ja sam nacionalista i time se ponosim, a poštujem i hrvatske nacionaliste jer to je ljubav prema otadžbini – rekao je Bora za hrvatsku emisiju „Red karpet”.

Roker kaže da je pesmu „E moj druže zagrebački” napisao kao odgovor na pesmu grupe „Film” koja nosi naziv „E moj druže beogradski”.

- Oni u toj pesmi kažu da će brata Srbina pogledati kroz nišan, pa će se moliti da me promaše, ali će me pogoditi. Onda će zaplakati. Šta me boli du*e što će zaplakati ako ću biti mrtav?! Onda sam ja iz sprdnje napisao odgovor u pesmi „E moj druže zagrebački”, koju su mnogi Hrvati ozbiljno shvatili – rekao je Bora.

Đorđević kaže da nikad neće zaboraviti devedesete i režim Slobodana Miloševića, kojeg je „prozivao” u svojim tekstovima.

- Ja nisam kao neki zaboravio prošlost kada sa kesom punom para krenem na pijacu i, ako to ne zamenim u marke na prvoj pumpi, sutra neću imati ništa. Ne krivim ja Miloševića toliko jer on ništa nije znao šta se dešava, uvek je bio pogrešno informisan, ali ja taj period ne zaboravljam – priča Bora.

Čuveni muzičar se prisetio i trenutka kada je ostavio alkohol.

- Morao sam da prekinem turneju i završio na intenzivnoj nezi. Tada sam morao da odlučim – ili ću da pijem, ili da živim. Izabrao sam da živim. Ja nisam pio iz navike, već zato što mi je prijalo – rekao je Bora.

Reklame

1 komentar

  1. Ivanka said on 03/08/2011 at 12:59

    NACIONALIZAM NEMA VEZE SA LJUBAVI ZA DOMOVINU
    LJUBAV PREMA DOMOVINI ISKAZUJE SE RODOLJUBLJEM A TO NIJE NACINALIZAM.Nacionalisti se samo tako opravdavaju…EDUCIRAJTE SE SVI NACIONALISTI VI MRZITE A TO NEMA VETA SA DOMOVINOM -DOMOVINA SE BRANI

Ostavite komentar