Dobrotvorni koncert za spomenik Šabanu Bajramoviću

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 04 Aug 2010

Mile Petrović, jedan od najvećih prijatelja Šabana Bajramovića, rešio je da se oduži legendi romske muzike. Okupio je na desetine muzičara i čak tri postave svog čuvenog benda „Veliki Romi“ i zakazao koncert na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi 18.avgusta, čiji će deo prihoda od prodatih ulaznica pokloniti organizatorima akcije za podizanje spomenika legendarnom pevaču. Ulaznice za koncert prodaju se po simboličnoj ceni od 100 dinara.

- Dobro smo prošli svojevremeno u Marseju, gde smo pevali na jednoj svadbi – kaže za „Novosti“ Mile Petrović, koji se tako pridružio donatorima spomenika. – Za Šabana me vezuje bezbroj lepih uspomena. Bio je veliki čovek i muzičar. Zadužio je sve nas, otvorio vrata za romsku muziku, kao što je Vuk Karadžić učinio za srpski jezik. Šaban je tradicionalne note podigao na viši nivo i definisao romsku pesmu.

Prvo što Petroviću pada na pamet kada posmisli na Šabana Bajramovića je pevačev strah od aviona:

- Trebalo je da idemo u Francusku, a on zateže jer, kao, može da ima problema sa pasošem. Kažem mu da granica u Evropi gotovo da nema i da ne brine. A on će na to: „Hajde vi lepo krenite kolima, a ja ću ispred vas peške jedno 200 metara, pa ću da peške i uđem u tu Francusku. Ako me proteraju iz Evrope, teraće me u avion!“

Reklame

Ostavite komentar