Dušan Svilar rasprodao album

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 15 Aug 2010

Prvi tiraž albuma Dušana Svilara „Nisam ja dobrovoljni davalac suza“ rasprodat je, a u prodaji je novo izdanje. Na radio-stanicama u Vojvodini, Makedoniji, pa čak i Hrvatskoj, Dušanove pesme su među najslušanijim, ali stanice u Beogradu i još nekolicini gradova odbijaju da emituju njegove numere jer ih je izdao „Grand“, pa misle da je reč o narodnoj muzici.

– Pesma „Nisam ja dobrovoljni davalac suza“ je u Skoplju hit nedelje, ta pesma i „Pogledaj“ su veoma slušane u Hrvatskoj, a u Beogradu neće da ih emituju jer misle da je to turbofolk – u neverici priča Dušan Svilar – Mene to ne vređa, ali zaista ne mogu da verujem da ne žele da ulože minimum napora da preslušaju pesme i vide o čemu je reč. Stvarno ne znam iz kog razloga me beogradske radio-stanice bojkotuju.
Gane Pecikoza, menadžer mladog pevača, kaže da su mnogi eminentni muzički stručnjaci rekli da je ovo najbolji pop album u poslednjih deset godina, ali da to ništa ne vredi jer su ga beogradske stanice unapred okarakterisale kao folk samo zato što je izdavač „Grand“.

Ovaj pevač će 2. septembra nastupiti na trgu u Subotici. Pratiće ga filharmonija, a pevaće hitove klasične muzike. Nakon toga kreće na turneju po Srbiji.
– Ne nerviram se mnogo zbog bojkota stanica jer vidim da se ljudima sviđaju moje pesme. Mnogo sam mejlova dobio i svi hvale moj rad. Nedavno sam se vratio sa Zlatibora, gde sam letovao sa devojkom Andrejom. Lepo sam se odmorio i spreman sam za jesenju turneju – priča Svilar, i kroz smeh zaključuje da su mu stanice učinile uslugu, jer ljudi nemaju gde da slušaju njegove pesme, pa moraju da kupe CD.
Dušan, koji je pre tri godine pobedio na takmičenju „Zvezde Granda“, uvek je i pevao pop muziku, a najviše repertoar Zdravka Čolića. Publiku je osvojio ne samo glasom, već i skromnošću, lepim manirima i dobrim vaspitanjem.

Reklame

Ostavite komentar