Estrada: Pevaćemo i za džak krompira!

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 31 Aug 2010

Zlata Petrović umesto honorara dobila automobil “mercedes”, dok je Radiša Urošević na kompenzaciju napravio bazen u dvorištu.

“Kad nema para – daj šta daš” – deviza je koje se na estradi oduvek drže. Zbog ekonomske krize sve više pevača radi na kompenzaciju, pa umesto dogovorenog honorara i keša na ruke dobiju automobile, bazen ili pak ulje!

Iako nije bio na njeno ime, auto je vozila nekoliko meseci, a onda ga je prodala.
- Nije “mercedes” za mene. Mnogo je trošio, nije zgodan za vožnju po klizavom drumu, pa sam rešila da ga prodam. Srećom, naletela sam na čoveka koji je hteo da proda svoj džip. Pristao je da se menjamo, dala sam mu “mercedes”, dodala malo parica i dobila auto po svojoj meri – priča pevačica.

Njen kolega Radiša Urošević je još bolje prošao. Umesto pokretne imovine, on je na kompenzaciju dobio bazen u dvorištu kuće u Kragujevcu! Doduše, za bazen nije samo pevao, već je dodao i nešto ulja koje se našlo u njegovom magacinu, a koje je takođe dobio na kompenzaciju.
- Ljudi upiru prstom na moj bazen, a dobio sam ga skoro za džabe. Nisam znao šta ću sa silnim uljem koje sam imao, pa sam ga dao ljudima koji su mi napravili bazen. Pošto imam radnje i lokale, morao sam tako trange-frange. Sad moj bazen propušta vodu i treba mi oko 7.000 evra da ga osposobim i sredim. To su velike pare, pa mi ostaje samo da molim boga da opet iskrsne neka tezga na kompenzaciju. Recimo, da pevam ljudima u nekoj građevinskoj firmi, a oni da mi okrpe bazen – kaže Urošević.
- Ma svi se na estradi samo foliraju i pričaju bajke. Situacija u našem poslu je sve gora i gora, pa će mnogi uskoro pevati i džak krompira, dok će skupocene krpice i firmirane naočari s kojima se hvale moći samo da sanjaju – kaže Acko Nezirović, jedan od najzaposlenijih pevača na estradi.
U opštoj ekonomskoj krizi pevači sve češće pevaju za garderobu, pa firmirana odela ili haljine s kojima se hvale zapravo su zaradili na kompenzaciju. Međutim, o tome većina ćuti plašeći se da ne budu ismejani u javnosti. Beki Bekić ne krije da mu je ponuđeno da odradi jednu svadbu za džak firmiranih naočara, koje bi kasnije prodavao kolegama. Međutim, ponudu je odbio ne zato što se stidi, već zato što se ne razume u trgovinu i sigurno bi ga mnogi prevarili.

Reklame

Ostavite komentar