Izložba u slavu Ksenije Pajčin

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 18 Aug 2010

U Beogradu će uskoro biti organizovana izložba fotografija Ksenije Pajčin, na kojoj će biti izloženo tridesetak fotografija srpske kraljice densa, najavljuje Bane Dević, stilista ubijene pevačice…

Planirali smo neku takvu izložbu još dok je Ksenija bila sa nama, pre tragedije. Ima toliko njenih divnih fotografija, dešavalo se da izlazi po nekoliko dana zaredom na naslovnim stranama. Pri tom je bila ljudina, izlazila je svima u susret, zbog svega toga sam rešio da organizujem izložbu – kaže Dević za „24 sata”
Izložba će obuhvatati tridesetak fotografija Ksenije Pajčin, kaže Dević, nastalih u poslednjih desetak godina i biće retrospektivnog karaktera.
- Još nismo napravili konačan odabir. Fotografija stvarno ima mnogo, što je razumljivo jer su je fotografi voleli. Biće tu verovatno i nekoliko fotografija sa početka njene karijere, kada je bila u grupi Dak. Uglavnom će to biti fotografije sa scene ili sa foto-sešna, ali biće i nekoliko koje su štampi bile manje zanimljive, a koje su za nju i njene prijatelje imale posebnu emotivnu vrednost – priča Dević.
O mestu i vremenu kada će izložba biti postavljena Dević nije želeo da govori.
- Još je sve sveže. Još mi sve stvari nisu jasne. Odrastao sam čovek, ali mi je još uvek teško da se pomirim sa njenim fizičkim odsustvom. Kao da je otišla na turneju, svi čekamo da se vrati. Dok je Ksenija bila živa, razmišljali smo da organizujemo izložbu u nekom prostoru kao što je klub „Andergraund”, ali videću još. Više će se znati za petnaestak dana. Važno je da se ne zaboravi jedna takva osoba, koja je nosila ogromnu energiju u sebi. I danas, toliko posle njene smrti, kada se sastanemo, mi njeni prijatelji, i kada počnemo da pričamo o njoj, niko ne pominje tragediju, svi se sećaju lepih stvari i 1.000 događaja kad je ispala lafčina – završava Dević.
Crnogorski maneken Filip Kapisoda (23) ispalio je u martu metak u Kseniju Pajčin, a potom je presudio i sebi.

Reklame

Ostavite komentar