Kusturica tuži Anđelinu Džoli

Izvor: Alo.rs
Postavljeno 27 Aug 2010

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica razmišlja da tuži holivudsku glumicu Anđelinu Žoli zbog toga što postoje indicije da je za svoje novo ostvarenje iskopirala scenario njegovog filma „Život je čudo“.

Naime, kada je Rade Šerbedžija, jedan od glumaca u Anđinom filmu, otkrio da se radnja vrti oko nesrećne ljubavi Srbina i muslimanke, koja je istovremeno njegova zatočenica u ratu, Emiru je to toliko zaličilo na njegovo ostvarenje da je odlučio da dođe do scenarija i ukoliko ustanovi da je iskopiran, pravdu potraži na sudu.
- Novi film Anđeline Žoli, koji je izazvao veliku pažnju domaće javnosti, prema onome što se dosad moglo čuti previše podseća na Kustino ostvarenje „Život je čudo“. Kada je pročitao u novinama sinopsis ljubavne priče između Srbina i muslimanke, odmah je shvatio da ima osnova za tužbu. Ukoliko ne bude uspeo da dođe do scenarija, sačekaće premijeru filma pa će odlučiti da li da presavije tabak ili ne – priča za „Alo!“ dobro obavešteni izvor blizak reditelju.
Kako snimanje Anđelininog filma još nije počelo, Kusturica ima dovoljno vremena da reaguje pa može da se desi da nikada ni ne dođe do prve klape. U želji da čujemo komentar slavnog reditelja, pozvali smo ga, ali je bio nedostupan.

- Emir je na odmoru u Grčkoj, biće tamo do septembra. Isključio je telefon jer želi da se odmori – objasnio je za „Alo!“ Gane Pecikoza, menadžer Kustinog benda „No smoking orkestra“.
Kako stvari stoje, osim velike polemike koju je izazvao novi Anđelinin film („nije antisrpski, a radnja je smeštena u srpski logor“) isti bi mogao da postane i predmet sudskog spora, što će svakako biti poslastica i za svetske medije.

Reklame

Ostavite komentar