Lik Beson u Beogradu pravi svemirski zatvor

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 06 Aug 2010

Lik Beson neće režirati ovo ostvarenje, ali je koscenarista i producent. Ime filma je „Lock Out“, radnja se odigrava u zatvoru koji lebdi 50 milja iznad Zemlje, a u njemu kaznu služi oko 500 najozloglašenijih kriminalaca.

Oni su uspavani sofisticiranim metodama, ali se iznenada probude i naprave pobunu, a onda zavladaju zatvorom. Na istom mestu se (gotovo holivudski nemoguće) nalazi i ćerka predsednika Amerike. Gaj Pirs glumi zatvorenika koji je greškom osuđen zbog špijunaže, a američka vlada mu nudi oslobođenje ako za njih obavi veoma važan poslić – spasi predsednikovu ćerku iz svemirskog zatvora.
Budžet filma je 30 miliona dolara, pa se očekuje da će Lik Beson na srpski deo produkcije potrošiti dobar deo te sume. S obzirom da druga lokacija snimanja još nije navedena, predpostavlja se da će celokupna ekipa, uključujući i glumce, boraviti u Beogradu relativno dugo.
Režija je poverena Stivenu St. Ledžeru i Džejmsu Materu. Glumci za koje se Beson opredelio su se već pokazali kao provereni, pa je tako glumica Megi Prajs glumila u seriji „Lost“, ali i filmu „Taken“, koji je producirao Beson. Gaja Pirsa znamo iz „Mementa“, „Rouda“ i „Poverljivo iz LA“.
Grejs znamo po ulozi Megi u seriji „Lost“. Tokom snimanja je pričala da joj kolege sa seta nabacuju frajere, a da joj je Džoš Holovej pokazivao slike muških modela sa kojima je u prošlosti radio i pomagao joj da izabere sa kojim da se smuva. Kolale su glasine i da je bila u vezi sa svojim polubratom iz serije „Lost“ Janom Somerholderom.
Prošli film koji je sniman u Beogradu pod producentskom palicom Lika Besona je „Distrikt 14“.

Reklame

Ostavite komentar