Propali pregovori sa “Foksom”, “Grand” ostaje na “Pinku”

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 04 Aug 2010

Direktor „Granda“ Saša Popović i bogati Grk Minos Kirjaku, koji je „Foks“ kupio od Ruperta Mardoka krajem prošle godine, sreli su se pre nekoliko dana na grčkom ostrvu Mikonos kako bi se dogovorili o saradnji i prelasku emisija „Grand produkcije“ na njegovu stanicu.

Iako je u utorak izgledalo da je sve dogovoreno, juče su pregovori propali, a nije bilo moguće saznati šta je razlog – velika suma koju su čelnici „Granda“ tražili (ponuđeno im je 15 miliona evra za tri sezone) ili nedovoljan broj ponuđenih termina. Večeras Željko Mitrović i Popović su se ponovo sreli i dogovorili nastavak saradnje – „Grand“ ostaje na „Pinku“.

Kao bomba je juče odjeknula vest da TV „Pink“ raskida saradnju sa „Grandom“ jer je „Grand“, kako je navedeno u saopštenju koje je potpisao Željko Mitrović, „izašao iz okvira korektnosti poslovanja dugogodišnjih partnera i dotakao politiku ucenjivanja i nerealnih postavki“. U saopštenju je navedeno i da „nijedan format ove produkcije neće naći svoje mesto u programskoj šemi TV ‘Pink’ i da je saradnja prekinuta“. Mitrović je prekid saradnje sa Sašom Popovićem i Lepom Brenom obrazložio rečima da „ne želi da podlegne pritiscima i da nastavi poslovanje na način koji nije primeren“.

Kako „Blic“ saznaje, raskol na relaciji Mitrović – Popović traje već nekoliko nedelja, a pre desetak dana bilo je jasno da od produžetka saradnje nema ništa. Popović se tada okrenuo alternativi – pregovorima sa bogatim vlasnikom „Foksa“ koji želi da napravi najgledaniju televiziju u Srbiji.

Direktor za komunikacije TV „Foks“ Aleksandar Radoš u izjavi za „Blic“ ne želi da govori o našim saznanjima i objašnjava da u jesenjoj šemi „Foksa“ neće biti mesta za emisije „Granda“.

- Programska šema Televizije „Foks“ za narednu sezonu je odavno napravljena i u njoj nije bilo mesta za programe „Grand produkcije“. Televizija „Foks“ nikada zvanično nije dala nikakvu ponudu „Grand produkciji“ – kaže Radoš.

Reklame

Ostavite komentar