Riblja čorba i Garavi sokak jači od nevremena

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 29 Aug 2010

Nastupima Riblje čorbe i Garavog sokaka završeni su jubilarni, 25. dani piva u Zrenjaninu, a slavlje, koje je trajalo ukupno pet dana, poslednje večeri nije pokvarilo ni loše vreme i pad temperature. Dane piva je ove godine obeležio atraktivan program na osam različitih scena u užoj gradskoj zoni i rekordna posećenost.

Najviše pohvala, prema podacima Turističkog centra, pobrao je etno program organizovan u Tiršovoj ulici, gde je za potrebe manifestacije podignuta Banatska ulica sa kompletnom programskom i gastronomskom ponudom u duhu panonske tradicije, čime je u potpunosti opravdan moto ovogodišnje pivske fešte „Stara banatska priča“ . Na sceni „Sima Cacin“ završne večeri svirali su tamburaški orkestri. U gradskoj bašti nastupila je grupa Feniks dok je Market kulture na glavnom gradskom trgu, na kome je promovisana gradska inicijativa za kandidaturu za evropsku prestonicu kulture, zatvoren nastupom zrenjaninskih demo bendova Himera, Eksces, Ebium, Sukob interesa i Prostmoderni performans. U duhu banatske tradicije bio je i program „Banatska svadba“ sa starim svadbenim običajima, uz kolektivno venčanje 12 parova iz Zrenjanina, koje je organizovano na centralnom trgu. Ceremoniju venčanja otvorio je pokrajinski sekretar Miroslav Vasin, a kum mladencima bio je gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov.

Jedini incident na Danima piva dogodio kada su dve maloletne osobe povređene u blizini Žitnog trga kada je pala bandera ulične rasvete. Posle pružene medicinske pomoći, jedno lice je prevezeno u Urgentni centar u Novi Sad, a kod drugog su konstatovane lake telesne povrede. Deo bandere se srušio u petak uveče, na raskrsnici ulica Nikole Pašića i Đurđa Smederevca, u blizini Žitnog trga, gde se održavao program manifestacije.

Reklame

1 komentar

  1. Zrenjaninka said on 31/08/2010 at 14:37

    “Market kulture na glavnom gradskom trgu, na kome je promovisana gradska inicijativa za kandidaturu za evropsku prestonicu kulture, zatvoren nastupom zrenjaninskih demo bendova Himera, Eksces, Ebium, Sukob interesa i Prostmoderni performans.” – Dodala bih ovoj informaciji da je u sklopu zavrsne veceri pored navedenih bendova nastupio i, jedan od boljih bendova iz Zrenjanina, “Garlic”. S obzirom na njihovu vise nego dobru svirku, bilo bi nepravedno ne pomenuti ih.

Ostavite komentar