Uoči Čolinog koncerta u Sarajevu vehabija pretio aktiviranjem bombe

Izvor: Index.hr
Postavljeno 03 Aug 2010

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sarajevskog kantona uhapsili su juče jednu osobu za koju se sumnja da je uputila lažnu dojavu o bombi na subotnjem koncertu Zdravka Čolića na sarajevskom stadionu Koševo. Kako piše Dnevni avaz, uhapšeni muškarac pripadnik je vehabija. Zasad nije poznato zašto je pretio bombom, ali je navodno kazao kako bi bombu, da ju je imao kod sebe, sigurno aktivirao tokom koncerta na kojem je bilo oko 60.000 Čolićevih fanova.


MUP je dojavu o postavljenoj bombi primio uoči početka Čolićevog koncerta. U trenutku primanja dojave na stadionu je već bilo nekoliko desetina hiljada obožavatelja. Bojeći se eventualne panike i stampeda ukoliko posetioce izveste o dojavi o bombi, policajci su išli “na rizik” pa su policijski pirotehničari detaljno pročešljali stadion bez da je publika znala o čemu je reč. Srećom, pokazalo se da je dojava bila lažna pa je koncert održan prema planu. Brzom policijskom intervencijom je otkriven i potencijalni dojavljivač kojem je očito bio cilj izazvati paniku uoči velikog koncerta.

Čolić je u subotu, nakon više od 30 godina, održao koncert na prepunom stadionu Koševo. Tokom tri sata otpevao je svoje najveće hitove koji su obeležili njegovu dugogodišnju karijeru. Specijalni gost koncerta bio je Dino Merlin, koji je premijerno za sarajevsku publiku, u duetu sa Zdravkom Čolićem, otpevao pjesmu “Kao moja mati”, koju je i napisao specijalno za Čolićev album.

Reklame

Ostavite komentar