Bregović oduševio Brazilce

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 11 Sep 2010

Goran Bregović i njegov „Orkestar za svadbe i sahrane“ napravili su pravu karnevalsku atmosferu na svom prvom gostovanju u Brazilu. Brega je u Rio de Žaneiru oduševio oko šest hiljada ljudi koji su došli na njegov nastup u čuvenom Muzeju republike.

Koncert je počeo pesmom „Gas, gas“ sa albuma „Alkohol“ i već tad je publika počela oduševljeno da igra. Svirka je potrajala dva sata, a za kraj je Brega ostavio kolo, tango i bolero. Čuveni „Kalašnjikov“ bio je praćen uzvicima „u napad“, a brazilska štampa je najviše hvale sačuvala za Bregovićevo izvođenje numere „In the Deathcar“ iz filma „Arizona Dream“.

- Mi sviramo na sahranama i svadbama i političara i običnih ljudi. Ali potrudite se da ne umrete jer nam je honorar mnogo veći kad radimo sahrane – našalio se Brega.

Ovo je bio prvi put da Bregović nastupa u Brazilu. Ispostavilo se da je koncert održao u gotovo nemogućim uslovima jer se vlažnost vazduha u Riju na dan koncerta spustila na čak 12 odsto.
- Ne postoji ništa na svetu kao što je ovaj grad. Došao sam u Brazil znajući da su vaši muzičari veoma dobri. Mnogo bolji nego što ću ja ikada biti – rekao je novinarima muzičar.
Inače, povod Bregovićevog gostovanja bilo je zatvaranje festivala Moderne scene, koji se održava u Muzeju republike.
- Pretpostavljam da je za vas moja muzika tradicionalna, ali, verujte, ono što ja radim jeste moderna muzika – rekao je Bregović komentarišući to što njegovu muziku puštaju di-džejevi širom sveta.

Reklame

Ostavite komentar