Čola na “kupusijadi” u Mrčajevcima

Fotke postavljene 20 Sep 2010


Ministar odbrane Dragan Šutanovac, njegov tast Miroslav Ilić i Zdravko Čolić veselili su se sinoć uz trubački orkestar pobednika Dragačevskog sabora Dejana Petrovića na zatvaranju Kupusijade u Mrčajevcima! Legendarni Čola došao je u poznato selo kraj Čačka kako bi posetio i podržao prijatelje Šutanovca i Ilića, ali i uživao u srpskim specijalitetima.

Naime, posle nastupa na ovogodišnjoj Kupusijadi, prva truba Dragačevskog sabora preselila se sa bine u jedan od mrčajevačkih etnorestorana gde su ga čekali raspoloženi domaćin Miroslav Ilić, njegov zet ministar odbrane Dragan Šutanovac, kao i junaci TV serije „Selo gori, a baba se češlja”, Nikola Džamić i Miroljub Trošić Đoda.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je za Press da uopšte nije bilo pitanje da li će i ove godine doći na Kupusijadu.

- Zbog najmanje tri razloga nipošto ne bih propustio Kupusijadu – zato što je to rodno selo mog tasta Miroslava Ilića, da bih slušao trubače Dejana Petrovića, ali i da bih probao svadbarski kupus – rekao je raspoloženi Šutanovac.

Ovo poslednje bilo je dovoljno dobar razlog da Mrčajevce poseti i jedan Zdravko Čolić, koji se pridružio svojim prijateljima za stolom.

- Verovali ili ne, došao sam u Mrčajevce zbog svadbarskog kupusa. Nedavno sam, baš u Press-u, video najavu za Kupusijadu i poželeo da dođem i vidim šta da tu dešava. Budući da se družim sa Draganom (Šutanovcem prim. aut) izrazio sam tu svoju želju i evo me u Mrčajevcima. Obožavam kupus na sve načine, najviše poznato bosansko jelo „kupus kalja”, ali i ovaj svadbarski na Kupusijadi je takođe sjajan – rekao je Čola za Press.

Ministar i pevači veselili su se zatim uz trubački orkestar Dejana Petrovića. Naručivale su se: „Oj, Moravo”, „Igrale se delije”, muzika iz TV serije „Otpisani” i mnoge druge. Čoli je posebno bilo zanimljivo izvođenje njegove pesme „Mađarica”..

Inače, sinoć je u Mrčajevcima završena kulturno-turistička svečanost Kupusijada. Kroz poznato šumadijsko selo, za tri dana manifestacije, prodefilovalo je šezdesetak hiljada posetilaca, koji su prema proceni organizatora pojeli oko 15 tona kupusa i tri tone mesa i popili oko 100.000 flaša piva. U zabavnom delu programa učestvovalo je oko četrdeset kulturno-umetničkih društava sa oko hiljadu učesnika, a koncerte su održale grupe „Garavi sokak” i „Legende”, orkestri Miše Mijatovića i Dejana Petrovića, kao i folk zvezde Ana Bekuta i Miroslav Ilić.

Već tradicionalni domaćin Kupusijade, Miroslav Ilić, rekao je za Press da mu je najvažnije bilo da i ovogodišnja manifestacija protekne bez incidenata i u veselju:

- Naravno, veoma mi je drago što su moji dragi prijatelji iz sveta muzike došli u Mrčajevce da uveličaju ovu svetkovinu kulture i tradicije. Šta drugo da kažem nego – vidimo se i dogodine u Mrčajevcima!

Poslednjeg dana Kupusijade 2010. odigrana je i fudbalska utakmice između reprezentacije folk zvezda i lokalnog fudbalskog kluba „Orlovac”. U okviru ovogodišnje manifestacije uručeni su i nagrade, Zlatni, Srebrni i Bronzani lonac za najbolje pripremljen svadbarski kupus.

Izvor: Press online


Pogledajte fotografije

(procitajte komentare drugih ili ostavite svoj komentar)

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 1 od ukupno 4 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 2 od ukupno 4 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 3 od ukupno 4 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 4 od ukupno 4 slika.

Ostavite komentar