Darko Ješić: Spremam tužbu protiv Saše Popovića

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 09 Sep 2010

Kompozitor Darko Ješić namerava da tuži Sašu Popovića, jer mu je, navodno, ukrao pesmu. Reč je o numeri „Čaša ljubavi“, koju je sredinom osamdesetih snimio pevač Peđa Vlačić, a nekoliko godina kasnije ta pesma se, pod nazivom „Eh, da mi je“, našla na albumu Miloša Bojanića. Ješić tvrdi da je pobednik „Farme“ kompoziciju dobio od direktora „Granda“.


- Saša Popović kaže da je on autor pesme i da ju je komponovao još davno, kada je bio na moru kod Miloša Bojanića – kaže Darko Ješić. – Rekao mi je da slobodno presavijem tabak i da ćemo se videti na sudu, a meni ne preostaje ništa drugo nego da to uradim. Ne želim da pomislim da je namerno uzeo pesmu, već da mu je melodija bila poznata, pa je tako kompozicija dospela kod Bojanića. Tražim zaštitu autorskih prava od SOKOJ i predsednika Udruženja estradnih umetnika Srbije Branimira Đokića.

Pokušali smo u četvrtak da stupimo u kontakt sa Sašom Popovićem, međutim, nije odgovarao na pozive. Ješić kaže da je sporna i „Miljacka“, hit Halida Bešlića, koja je takođe plagijat numere „Čaša ljubavi“. Međutim, sarajevski pevač mu je poručio da je tu pesmu za njega komponovao Željko Joksimović i da sa tim nema nikakve veze.

Reklame

Ostavite komentar