Dino Merlin konačno u Beogradu

Izvor: SrbijaNet
Postavljeno 22 Sep 2010

Legendarni sarajevski pevač Dino Merlin na proleće će nastupiti u srpskoj prestonici. Muzičar kog srpska publika nije uživo čula više od dve decenije, dao je intervju za ’Kurir’ u kom je otkrio svoj dolazak i pričao o odnosu sa publikom.

„Već neko vreme intenzivno smo fokusirani na Beograd i Srbiju. Iskren da budem, trebalo je i sad, ove jeseni, ili negde do Nove godine da organizujemo koncert, ali smo ipak odlučili da na proleće dođem u Beograd!“ kaže Merlin, čiji poslednji album „S početka“ je u Srbiji rasprodat u dva tiraža. Osim na to, Dino je ponosan i što njegovu publiku čine ljudi svih generacija, veroispovesti i nacionalnosti.

„Ceo svoj život promovišem kulturu življenja, jedan srednji put i jednu normalnost. Ne uskraćujem pravo nijednoj grupi ni skupini da bude šta god hoće, ali ne dam ni da se meni uzima pravo da budem normalan, tradicionalan i liberalan,“ priča Merlin. „Najveći skandali su moje pesme i poruka koju šaljem, a to je da žive život dostojan čoveka i da svima daju mogućnost da se njihov individualizam razmaše. Red je najveći nebeski zakon, a red je nešto što promovišem i nešto čemu želim da učim mlade ljude.“

U razgovoru pevač je otkrio i da je ’venčan za svoju publiku’, te da iako ima 48 godina, na bini se oseća kao da je tinejdžer.

„U tim trenucima skoči mi adrenalin, mada je to teško objasniti. Jednostavno, to je jedan iskaz: kad dođeš pred ljude, dođeš da im kažeš šta ti je. Eto, oni su mi pokretači,“ kaže Merlin koji redovno rasplače svoju publiku, što će se bez sumnje desiti i u Beogradu.

Reklame

Ostavite komentar