Karijera Dušana Svilara u značajnom padu

Izvor: svetplus.com
Postavljeno 07 Sep 2010

Nedavni pobednik “Zvezda Granda“, Dušan Svilar nastupio je sa subotičkom filharmonijom, povodom proslave Dana grada. Osim svojih pesama, sugrađanima je otpevao i jednu Bočelijevu ariju, ali je publiku oduševio i duetskom pesmom koju je izveo sa operskom pevačicom Piti Katalin iz Budimpešte.

Međutim i pored svega karijera ovog mladog pevača kao da je krenula nizbrdo odmah posle pobede u “Zvezdama Granda”.

“Bio je ovo jedan od mojih najlepših koncerata. Počastvovan sam što sam nastupio sa subotičkom filharmonijom koja postoji 100 godina, jer je to nešto posebno. Bez obzira što sam pop pevač, klasična muzika mi je vrlo bliska i uskoro nameravam da upišem muzičku akademiju. Iako sam bio bolestan dao sam sve od sebe da što bolje otpevam i dobio ovacije u rodnom gradu”, kaže Svilar.

Pomalo razočaran priznao je da ima problem sa prolaskom njegovih pesama. Iako je pre tri godine bio pobednik serijala “Zvezde Granda” nije se baš proslavio kao njegove kolege i samim tim nije dovoljno tražen. Dok njegove kolege svakog vikenda imaju pune ruke posla, Svilar uglavnom retko nastupa.

“Zadovoljan sam pesmama i prodajom albuma, ali imam problem sa beogradskim radio stanicama. One koje puštaju pop muziku bojkotuju me, jer sam pevač Granda. Mada su sve numere u pop maniru, ni jedna zabavnjačka stanica ne želi da pušta moje pesme. A, one koje emituju narodnu muziku opet me bojkotuju, jer su mi pesme zabavne. Mene to ne vređa, ali zaista ne mogu da verujem da ne žele da ulože minimum napora da preslušaju pesme i vide o čemu je reč, pa sam prepušten sam sebi”, rekao je Svilar.

Reklame

1 komentar

  1. sneska said on 19/10/2010 at 15:45

    BRAVO DULE!!!Ovaj dan grada si ulepsao izvodeci operske arije sto je mali broj nas imao priliku da cuje do ovog dana ,sve pohvale !!!Sada bi bio red da svojim Suboticanima odrzis jedan koncert koji vec dugo prizeljkujemo a i novi album je tu koji se sjajno zavrteo ma svaka pesma je na svoj nacin hit!Zelimo da slusamo TVOJE PESME i da uzivamo zajedno sa tobom jer rekao si, da bog da pa da napravimo jos 100 ovakvih ,kao pbednicki za zvezde granda a bio je velicanstven !

Ostavite komentar