Maja Nikolić: Nemam pomoći od bivših muževa

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 16 Sep 2010

Maja Nikolić (35) dovršava sređivanje stana u Beogradu koji je kupila početkom godine. Svaki slobodan trenutak provodi sa sinovima Novakom (13) i Lazarom (4). I dok sa njihovim očevima retko komunicira, sa bivšim verenikom, nemačkim advokatom Janom Štajplicom i dalje je u kontaktu.

- Nas dvoje smo ostali prijatelji. Letos je došao na more da me vidi. Nema više priča o zajedničkom životu, ali nas to ne sprečava da se družimo. Nismo se svađali, jednostavno smo došli do tačke kada je neke stvari trebalo prelomiti, što smo i učinili – kaže Maja za Vesti.

Ima li šanse da “podgrejete” ljubav?
- Sve je moguće, ali ipak ne verujem. Kada se radi o nekim stvarima, ja sam isključiva i nema šanse da popustim. Tako sam vaspitana, ipak sam ja vojničko dete. Jan i ja smo došli u fazu kada je trebalo da jedno od nas dvoje “preseče” svoj dotadašnji život. Sinovi su mi najvažniji i nije mi padalo na pamet da odem u Berlin da živim sa Janom. Ne mogu da ne radim ništa i uživam u ulozi bogate žene. A on nije hteo da se preseli u Srbiju.

Znači, ljubav nije bila dovoljna?
- Nisam spremna da zbog ljubavi činim stvari zbog kojih bi se kasnije kajala. Šest godina života sam izgubila u Americi. Živela sam u San Dijegu, jednom od najlepših gradova na svetu koji ima stotinu plaža. Živela sam u pravom raju, ali mi je bilo teško jer nisam u Srbiji.

Nikada više takvu grešku ne bih ponovila, pa ne znam o kakvoj ljubavi da se radi. Jedino bih zbog sinova bila spremna sve da učinim i nema tog muškarca na svetu koji mi je od njih važniji.

Da li vam pomažu očevi vaših sinova?
- Ne baš, malo komuniciram sa njima. Ne raspravljamo o vaspitavanju dece, o životnim pitanjima i živim mirnije. Sa Lazarovim tatom imam zajedničko starateljstvo nad detetom.

Očevi mojih sinova mi ne pomažu finansijski, nema nikakve alimentacije. Sreća da ništa ni ne tražim od njih, niti išta očekujem. Sama izdržavam svoje sinove i krčim sebi puteve kroz život.

Ko vam je pomogao da kupite stan?
- Niko, kupila sam stan na kredit sama i srećna sam zbog toga. Mene u životu i karijeri nikada niko nije gurao, nikada nisam jurila, niti imala bogate sponzore koji ispunjavaju moje želje. Ni ne trebaju mi.

Posle dva propala braka i kraha veridbe, da li ste izgubili veru u brak?
- Ne, srećna sam što loša iskustva nisu ubila u meni veru, nadu i optimizam. I znam, bilo šta da mi se u životu desi, ja ću i dalje verovati u ljubav i brak za ceo život.

Reklame

Ostavite komentar