Obeleženo pola godine od tragične smrti Ksenije Pajčin

Izvor: Press online
Postavljeno 17 Sep 2010

Na beogradskom Novom groblju juče je obeležen šestomesečni pomen dens divi Kseniji Pajčin, koju je u martu ove godine ubio njen dečko, crnogorski maneken Filip Kapisoda, i potom izvršio samoubistvo.

Pomenu su prisustvovali majka Ljubica, otac Miloš, polusestra Mia, ujak Matija, kao i članovi najuže familije i prijatelji.

Vidno je primećen izostanak Ksenijinih kolega sa estrade, pa su se na groblju pojavili samo pevač Danijel Alibabić, imitator Karamela, reper MC Stojan, stilista Bane Dević i devojke iz Ksenijine plesne grupe.

Ekipa Pressa prisustvovala je jučerašnjem pomenu, a prilikom dolaska zatekli smo nekoliko obožavalaca koji su na kamenoj ploči polagali cveće i palili sveće. Na grobno mesto ubrzo je pristigao otac Miloš Pajčin u pratnji ćerke Mie i prijatelja. Nakon njega pojavila se majka Ljubica, koja je pri dolasku na grobno mesto ljubila sliku svoje jedinice. Iako skrhani bolom, Ljubica i Miloš dostojanstveno su se pozdravljali sa rodbinom i prijateljima. S obzirom na to da svoju tugu i privatnost žele da podele samo sa najužim prijateljima, otac je zamolio novinare i fotografe da ispoštuju njihovu želju za privatnošču i pomen posmatraju iz daljine. Puna tri sata majka Ljubica nije se odvajala od kamene ploče, gde počiva njena mezimica. Sa suzama u očima i cigaretom u ruci neprestano je uzdisala prozborivši tek poneku reč.

- Teško mi je, ali me razumite zašto ne želim da govorim! Hvala svima što ste došli, ali ja svoju tugu lečim daleko od javnosti, gde mogu na miru u mislima da budem sa svojom ćerkom – obratila se Ljubica predstavnicima medija na kraju pomena.

Bane Dević, stilista, kum i najbolji prijatelj pokojne Ksenije Pajčin, kaže da je fizički prisutan na ovom svetu, ali u mislima je i dalje sa Ksenijom.

- Kako vreme prolazi sve više sam u delirijumu, na ovom svetu sam fizički prisutan, inače u mislima sam sa Ksendžom. Šta god da kažem danas je suvišno, budući da ona koja treba da bude sa nama nije među živima – prokomentarisao je Bane i dodao da uveliko radi na organizaciji izložbe koja će biti upriličena u Ksenijinu čast. Pevač Danijel Alibabić, koji je sa Ksenijom snimio duetsku pesmu, kaže da za njega od nemilog događaja vreme leti, ali uspomene i tuga ostaju.

- Život sa Ksenijom je bio nezaboravan! Teško je i biće još teže kako vreme bude prolazilo. Prazninu koja je ostala iza nje niko neće popuniti. Za mene ona je neko koga nikada neću zaboraviti – rekao je Alibabić.

Reklame

Ostavite komentar