Otvoreno pismo voditelja TV Foks kolegama sa Pinka

Izvor: Press online
Postavljeno 09 Sep 2010

TV lica Foksa prozvala su kolege sa Pinka i izvođače „Siti rekordsa”! U otvorenom pismu koje, između ostalih, potpisuju Zoran Baranac, Ana Mitić, Zvezdana Jovanović, Branka Nevistić, Ivan Zeljković, Zoran Kesić, Ivan Ivanović i Nina Radulović navodi se da su zaprepašćeni odlukom Pinka da svojim zaposlenima zabrani gostovanje na Foksu!


- Ukoliko su te informacije tačne, iskazujemo naše iskreno zaprepašćenje, nevericu i žaljenje zbog tretmana koji je zastupljen na televiziji u kojoj radite, a koji je bio svojstven devedesetim godinama prošlog veka. Da li je moguće da 2010. neko može da izrekne takve zabrane i eventualne kazne, a pri tom taj isti krši osnovna ljudska prava ograničavajući slobodu?! Izgleda da ovde, nažalost, i dalje postoje oni koji su ostali zarobljeni u mračnim devedesetim godinama, kada sloboda govora nije postojala, kada su bile uobičajene pretnje, sankcije i kazne za novinare. Budući da mi radimo u sasvim drugačijem okruženju, u kojem se poštuju i ljudska prava i slobode i profesionalna etika, vesti o zabrani vašeg eventualnog gostovanja na Foksu su nas, najblaže rečeno, šokirale – poručuju voditelji Foksa.

U pismu se dalje navodi da je Foks, uskoro Prva srpska televizija, oličenje moderne medijske kuće i po programu i po odnosu prema konkurentskim TV stanicama.

- Naša vrata su širom otvorena za gostovanja kolega iz drugih medija, rivala se ne plašimo, već ih poštujemo i smatramo dobrodošlim. Zdrava konkurencija nas tera da budemo bolji i kvalitetniji. Stoga smatramo da ne treba da posustajete u odbrani svojih osnovnih prava i budite uvereni da ćete u tome imati našu podršku – kažu „foksovci’.

Tanja Vojtehovski, PR menadžer Pinka, kaže da nikome ništa nisu zabranili.

- Ne možemo mi nikome da zabranimo, oni sami odlučuju. Nismo im mi menadžeri. Ima pevača koji hoće da budu samo na Pinku – rekla je Tanja za Press.

Reklame

Ostavite komentar