”Parni valjak” posle dve decenije u Beogradu

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 22 Sep 2010

Koncert poznate zagrebačke grupe “Parni valjak”, prvi nakon 22 godina u Beogradu, biće održan 16. oktobra u Beogradskoj areni, a repertoar će činiti njihove najpoznatije pesme, kao i one koje su nastale u poslednjih par godina, najavio je basista te grupe Zorislav Preksavec-Preksi.


On je kazao da im je koncert u Beogradu poseban, jer tu nastupaju prvi put od 1989. godine, kada su se predstavili u Hali Pionir. Na konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali svi članovi benda, vođa grupe Husein Hasanefendić Hus rekao je, prisećajući se početaka na sceni, da nisu očekivali da će toliko godina biti popularni i ukazao je da imaju plodnu karijeru.

On je dodao da nije postojao zadati pravac kako se grupa razvijala, već su se prilagođavali kako su okolnosti nalagale, ali i po osećaju. Hus je istakao da se nisu skupili zbog turneje, na kojoj se trenutno nalaze, već da planiraju da nastave da sviraju.   On je dodao da neće biti aktivni kao nekada, već će praviti manje koncerte.

Pevač “Parnog valjka” Aki Rahimovski rekao je da veliki rad stoji iza jednog koncerta, da puno vežbaju, jer vole da su sigurni na sceni, a jedina trema koja postoji jeste zbog adrenalina, a ne zbog neznanja.
Velikani rokenrola iz grupe “Parni valjak” se nalaze u završnici izrazito uspešne turneje koja je obišla skoro sve veće gradove nekadašnje Jugoslavije. Ova turneja protiče u znaku singla i dokumentarnog filma “Nakon svih ovih godina”, a bend je 6. maja ove godine i definitvno potvrdio da snima novi album i objavljuje novi singl “Stvarno, nestvarno” čiji je spot objavljen sredinom jula.
Naslovi novih singlova njihovi fanovi će čuti na koncertu u Beogradskoj areni.
Grupa je svoj prvi album “Dođite na show!” objavila 1976. za PGP RTB i tako su otpočeli jednu od najuspešnijih muzičkih karijera u bivšoj Jugoslaviji.
Uz osnivača Husa, prvu postavu ovog popularnog benda činili su Aki Rahimovski, Srećko Antonioli, Zlatko Miksić i Jurica Pađen.

Zasad poslednji studijski album “Pretežno sunčano?” objavili su 2004, a sledeće godine, nakon pune tri decenije objavljuju definitivno povlačenje sa scene uz veliki oproštajni koncert.
Članovi kreću svojim putevima, ali nakon četiri godine dolazi do spontanog okupljanja na sceni zagrebačkog kluba “Saks” (Sax) posle čega publika i celokupna muzička javnost insistira na ponovnom okupljanju “Parnog valjka”. U bogatoj karijeri “Parni valjak” je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, pet lajv (live) albuma i četiri kompilacije.

Reklame

Ostavite komentar