Roksanda Ilinčić – zvezda svetskih modnih revija

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 22 Sep 2010

Naša kreatorka Roksanda Ilinčić beleži sve više uspeha na velikim događajima svetske mode…

Roksanda Ilinčić rođena je u Beogradu, gde je uporedo studirala arhitekturu i primenjene umetnosti, nakon čega je upisala master studije u Londonu, gde joj je predavao poznati profesor Luis Vilson. Vremenom je počela da se probija u samu modnu elitu, koja je prepoznala veliki Roksandin kvalitet i potencijal.

- Često kažem da sam pola Srpkinja, pola Crnogorka. Otac Lazar je bio biznismen, a majka Ranka je radila u odnosima s javnošću i ona je moja velika inspiracija. Tokom ratnih devedesetih imala sam traumatična iskustva, pošto nije bilo grejanja, na fakultet sam išla sa flašom tople vode kako bih se ugrejala dok sedim i slušam predavanja. Umesto hrane, birala sam modne magazine, pošto me je to zanimalo, a preko njih sam i saznala za fakultet „Central Saint Martins”, koji sam kasnije i upisala – kaže Roksanda.

Ubrzo su njene kreacije stigle i do javnih ličnosti koje su počele da ih nose. U intervjuu za jedan londonski magazin otkrila je kako je pre 11 godina došla u London. Spisak zvezda sa kojima je sarađivala je „poduži”: Gvinet Paltrou, Rojsin Marfi, Tandi Njuton, Kejt Blanšet, Kristina Riči, Kejt Hadson, Margerita Misoni i Rosamund Pajk. Pored toga, Roksanda je često pozivana i da dizajnira modele za neke od gala večeri i izložbi, a kompanija „Matel” angažovala ju je da kreira haljinice za ekskluzivnu kolekciju „Barbika”, koje su se prodavale u Londonu.
Pored toga, Roksanda je nekoliko puta bila na Beogradskoj nedelji mode, gde je ovdašnja javnost mogla da vidi kolekcije naše poznate kreatorke.

Reklame

Ostavite komentar