Severina: Odlazim sa estrade!

Izvor: Dnevnik.hr
Postavljeno 22 Sep 2010

Severina se očito osećala neshvaćenom nakon što je izvela pravi performans za svoj album ‘Zdravo Marijo’, da je odlučila napustiti estradu i posvetiti se pozorištu.

Iako se još sećamo njenog zadnjeg performansa, kada je kao Saloma otvorila izložbu u muzeju Mimara, Severina očito još razmišlja o onoj ‘svadbenoj’ koju je izvela s Goranom Bregovićem. Taj prizor je skupa s albumom ‘Zdravo, Marijo’ rezultirao zgražanjem mnogih, a Severina je shvatila da joj na estradi jednostavno nije mesto jer se očito ne može izraziti i preneti poruke bez negativnih reakcija i na način koji bi bio prihvatljiviji. Očigledno je da se baš zato odlučila na ovaj poduhvat.

‘U pop-kulturi nema toliko odstupanja od klišea. Ono što sam izvela sa svadbom nije bilo ništa nego performans. A ja imam potrebu za nekim drugim rečenicama i zato od estrade odlazim u pozorište’, izjavila je pevačica za Jutarnji list.

Severini Vučković se izgleda nije svideo ni status koji je imala kao estradna pevačica: ‘Pre dosta godina učlanila sam se u Zajednicu slobodnih umetnika. Nakon dve ili tri godine ukinuli su mi status jer sam zarađivala više od sto hiljada kuna godišnje. Mislim da je to u redu, ali možda i nije u redu što, dakle, takav status u hrvatskoj možeš zaslužiti jedino ako si siromašan’, rekla je za Jutarnji.

Obzirom da je reč o Severini, verujemo da će svakako i njena odluka da se posveti pozorištu izazvati lavinu reakcija. Estradu će, pak, dosta opustošiti ako se uzme u obzir da je jedna od retkih koja je status zvezde potvrđivala i na prepunim koncertima, kao i koreografijama koje je nudila na njima. No, ova odluka pevačici zasigurno nije došla spontano jer je ipak reč o osobi koja je na pozorišnim daskama već imala zapaženih ostvarenja (‘Karolina Riječka’, ‘Glembajevi’, ‘Čekajući svog čovika’ i mnoge druge).

Reklame

Ostavite komentar