Televizija Pink uskoro i u Hrvatskoj

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 09 Sep 2010

Čelni čovek kompanije “Pink“ Željko Mitrović ovih dana je veoma zauzet planiranjem programa za “Pink Slovenija“, koji u ovoj bivšoj jugoslovenskoj republici startuje 30. septembra, ali planira širenje televizije i na Hrvatsku.

Mitrović sprema i jesenju šemu “Pinka“ u Srbiji, a u razgovoru za “Blic“ najavio je skori prodor na hrvatsko tržište i objasnio zašto je propala saradnja sa Anđelinom Džoli na njenom novom filmu.

- Napravili smo plan za narednih pet sezona za program “Pinka“ u Srbiji. Radićemo istovremeno velike formate kao što su “Farma“, “Zvezde Granda“ i “Veliki brat“, koji garantuju gledanost. Nastavićemo sa snimanjem serija koji su pokazali dobre rezultate, a to su “Sva ta ravnica“ i “Kuku Vasa“. U Srbiji smo se zaista dobro pozicionirali i ne vidim razlog za brigu, pogotovo ne od televizija koje nisu ni prve, ni srpske, a pitanje je da li su i televizije jer su pokušale da preotmu deo našeg programa.
Za nekoliko nedelja startuje i “Pink Slovenija“.

- Očekujem munjevit uspeh “Pink SI“ u Sloveniji, s obzirom na to da se pripremamo već godinu dana. Radili smo uglavnom u tajnosti da konkurencija u Sloveniji ne bi znala našu poslovnu strategiju. Tako smo i studio i sve druge kapacitete gradili u velikoj tajnosti. Mesec dana pre starta rešili smo da otkrijemo sve karte i da sve postane transparentno jer pun program kreće od 30. septembra. Neće biti takozvanog pilot perioda, već odmah krećemo sa udarnim programom. Ja sam poslednjih trideset i šest dana spavao dnevno po četiri sata da bih postigao da uradim sve što je bilo potrebno da “Pink SI“ stane na čvrste noge. Za samo trideset dana smo uspeli da napravimo kompletno novi program za Sloveniju, uključujući snimanje novih TV formata, titlovanje filmova i serija…
Koji će biti glavni, noseći programi na “Pink SI“?

- Pored odlične ponude holivudskih filmova i serija, imaćemo veoma bogat program koji se oslanja na rezerve koje imamo u “Pink“ arhivi. Licencirani programi “Pink Srbije“ tipa “Grand šou“ imaće slovenačke voditelje. Kao kontratežu radićemo emisiju poput “Top of the Pops“, u kojoj će biti muzičkih učesnika iz čitavog regiona. Muzički program će biti za nijansu urbaniji nego u Srbiji, dakle uglavnom pop muzika koja se sluša u Sloveniji. Emitovaćemo i “Trenutak istine“ sa slovenačkim učesnicima, a tokom sledeće godine možda ćemo raditi i rialiti šou-programe poput “Farme“.

Ima li šanse da “Pink“ dobije licencu i da se emituje i u Hrvatskoj?

- Mi emitujemo dvanaest “Pink“ kanala preko satelita, a za četiri imamo takozvanu zemaljsku dozvolu, dakle za Srbiju, BiH, Crnu Goru i Sloveniju. Dobili smo nacionalnu zemaljsku dozvolu i za Makedoniju i Bugarsku. “Pink Bugarska“ bi trebalo da krene krajem iduće godine, kada budemo bili sigurni da možemo da se borimo za jedno od liderskih mesta na toj teritoriji. Od zemaljskih dozvola ostaje nam od bivših eks-Ju prostora samo licenca za Hrvatsku. Jedan deo programa “Pink SI“ moći će da se vidi u Hrvatskoj, kao što gledaoci u Zagrebu već mogu da vide kao overstrim program “Pink BiH“. Trudićemo se u narednih šest meseci da pronađeno način da dobijemo licencu i za Hrvatsku.

Reklame

Ostavite komentar