Džordž Majkl kreće iz početka

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 14 Oct 2010

„Samo želim novi početak“, poručio je Džordž Majkl kada je u ponedeljak nakon četiri nedelje napustio zatvor Pentonvil u Londonu, u kojem je boravio zbog vožnje pod uticajem droge. Svestan da su mu česti skandali „obrisali“ ugled na muzičkoj sceni, britanski pevač kaže da ga je boravak iza rešetaka potpuno osvestio i da je sada spreman da se „pogleda u ogledalo“.

- Želim da pobedim zavisnost od droga i želim konačno da vodim normalan život. Ne želim da se vratim u zatvor. Tamo niste osoba, već samo broj što je zastrašujuće. Grešio sam i platio sam za to. Sada je trenutak da vratim svoj život – naglasio je Džordž Majkl.

U njegov optimizam, rešenost i volju javnost na Ostrvu, međutim, ozbiljno sumnja. Fil Hol, britanski stručnjak za odnose sa javnošću smatra da Džordžov eventualni povratak na „pravi“ put neće ići nimalo lako: „Njegov imidž je pretrpeo ozbiljnu štetu, više nije neko ko prodaje mnoštvo ploča, i mislim da se sada nalazi u opasnosti da će ga ljudi, umesto po velikom muzičkom talentu, prepoznavati kao čoveka koji je otišao u zatvor zbog neizlečivih problema sa drogom. Nema sumnje da bi to bio tužan kraj jedne izuzetne muzičke karijere. Tužno je kada tako veliki talenat padne toliko nisko, ali hajde da se nadamo da će ga ovo malo cimnuti i da će iz svega izvući pozitivnu lekciju.“

Džordž Majkl se proslavio osamdesetih godina kao član veoma uspešnog dueta Vam. Još veći uspeh je postigao zahvaljujući svojoj solističkoj karijeri. Prodao je više od 100 miliona albuma i zavredio dve nagrade Gremi. Osvojio je ne samo domaću publiku u Britaniji, nego i Ameriku i čitav svet. Iako poslednjih godina slabo snima i ne objavljuje novi materijal, nema sumnje da i dalje ima brojne obožavaoce širom sveta, koje je posebno oduševila njegova izjava po izlasku iz zatvora a koja se ticala budućih planova: „Imam zaista dobru ideju za pesmu koja neće imati nikakve veze sa zatvorom“.

Reklame

Ostavite komentar