Nedelja mode počinje sa vinjetama

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 25 Oct 2010

Na prethodnoj, prolećnoj beogradskoj Nedelji mode specifičan koncept Modne vinjete zasluženo je privukao veliku pažnju posetilaca i javnosti, te će zato upravo sa ovim programom početi jesenji Fashion Week.

U atraktivnom prostoru Vile kralja Petra I, na specifičan način, kroz performanse i video instalacije, večeras će svoje modele predstaviti dizajneri: Dejana Momčilović, Tamara Radivojević, Dejan Despotović, Tijana Pavlov, Nataša Plum i Aleksandra Žiravac.

Pred nama je šest modnih dana na kojima će dominirati kreativnosti i modni dizajn i tokom kojih ćemo videti veliki broj autorskih revija. Tradicionalno na ovoj manifestaciji novu kolekciju, između ostalih, prikazaće Dragana Ognjenović, Doda Komad, te Ana Šekularac, Darko Kostić, sestre Proković, Bata Spasojević, Irena Grahovac, Peđa Nerić, Tamara Radivojević, Iva Stefanović, Ana Ljubinković… Značajan deo programa posvećen je mladim i još uvek neafirmisanim dizajnerima kao što su studenti Akademije lepih umetnosti, Fakulteta primenjenih umetnosti, Fakulteta za umetnost i dizajn-Megatrend i studenti francuske visoke škole za modu Mod’Art. Jedna od revija koja će Nedelji mode dati posebnu atraktivnost biće humanitarna revija odeće za pse Doggy Style. Ovaj novi brend, čiji je autor Ivana Bajić, a kreacije potpisuju prestižni srpski dizajneri, predstaviće se sutra u Studentskom kulturnom centru.

Reklame

Ostavite komentar