“Parni valjak” održao lekciju roka

Izvor: Press online
Postavljeno 17 Oct 2010

Popularni hrvatski bend „Parni valjak” održao je sinoć koncert u prepunoj „Beogradskoj areni” gde je publici dočarao kako su izgledale muzičke rok noći bivše Jugoslavije, kojom su svojevremeno harali. Zbog velikog interesovanja, ponovni susret sa beogradskom publikom zakazan je za večeras na istom mestu i u isto vreme

Kišnu noć nad Beogradom sinoć su razvedrile note pune nostalgije, emocija i ljubavi kojima je „Parni valjak” razgalio obožavaoce koji su uspeli da kupe kartu za spektakl. I sat vremena nakon početka koncerta ispred „Arene” se tražila karta više, što pokazuje koliko se srpska publika uželela njihovih nota. Posle 22 godine, koliko je prošlo od kada su poslednji put nastupili u Srbiji, momci iz benda poklonili su se našoj publici.

- Dobro veče, Beograde. Pevajmo, vaše ruke su naš ritam – rekao je na početku pevač Aki Rahimovski i poljupcima pozdravio publiku u svakom kutku „Arene”, na čijoj je južnoj tribini bio okačen transparent: „22 godine sporo su prošle – legende rokenrola, dobro nam došle”!

Akordima pesme „Menjaj se” otvorili su svoju muzičku noć i najavili dobru žurku. Jedan za drugim nizali su se hitovi: „Dok si pored mene”, „Suzama se vatre ne gase”, „U ljubav verujem”, „Ugasi me”, „Neda”, „Prokleta nedelja”… Ipak, najvećim vriskom pozdravljena je pesma „Jesen u meni”, koju je publika pevala sa Akijem uglas. Pogašena svetla u najvećoj koncertnoj dvorani na Balkanu ostavila su prostora zaljubljenima da zaplešu dok su svetlosni efekti sa bine padali na publiku koja se njihala u ritmu. Mnogi su se setili i nekih bivših ljubavi, pa su neretko niz lica pripadnica nežnijeg pola potekle suze. Uz ritam kompozicije „Moje zastave uvek su iste boje” Aki je skočio u publiku i prošetao obodom prvog reda.

Arena je sinoć okupila nekoliko generacija – roditelja, dece i prijatelja koji su pokazali da postoje note koje brišu vremenske razlike. Iz različitih krajeva Srbije pristigli su fanovi da se prisete melodija uz koje su se rađale ljubavi, neke se gasile, a mnoge i danas traju.

- Prvi put sam se sa suprugom poljubio uz pesmu „Jesen u meni” i danas sam doveo sina i ćerku da čuju muziku koju smo mi slušali. Zanemeo sam u trenutku kada sam video da oni znaju reči mnogih pesama iako sam ih ja pevao pre 30 i kusur godina. Shvatio sam da je ovo fenomenalna porodična žurka – kaže Vladimir Marković iz Niša.

Od poznatih, na koncertu su viđeni ministri Dragan Šutanovac i Oliver Dulić sa suprugama, kao i pevačica Jelena Tomašević, muzičar Ogi Radivojević i mnogi drugi.

Reklame

Ostavite komentar