Politička gaža: Radiša Urošević na čelu PTT-a!

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 21 Oct 2010

Folk pevač Radiša Urošević, funkcioner Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, izabran je za člana Upravnog odbora javnog preduzeća “PTT Srbije”.

Urošević je priznao da se ne razume previše u poslovanje PTT-a, ali je uveren da će mu životno iskustvo pomoći da donosi domaćinske odluke, prenosi B92.

Inače, Uroševiću se i sudi u “Aferi Indeks” za, kako ga tereti optužnica, posredovanje u primopredaji mita.

Njega je predložila Jedinstvena Srbija, a po svemu sudeći drugi iz Vlade nisu se usudili da obore ovaj izbor svog koalicionog partnera. U Vladi Srbije ovaj izbor prokomentarisali su navodom: “Jedinstvena Srbija je deo vladajuće koalicije, Urošević je njihov predlog.”

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković kaže ne vidi ništa sporno u tome da visoki funkcioner njegove stranke sedne u fotelju za koju su se izborili u pregovorima o formiranju aktuelne Vlade.

„Radiša Urošević je poznat građanima Srbije i on je veoma iskusan čovek u svakom pogledu. Danas je možda iskustvo najveće bogastvo, logika, zdrav razum, intuicija i vizija, a on to ima. Prema tome Radiša Urošević je domaćin čovek, porodičan čovek i sve odluke koje se budu donosile, a tiču se njegovog glasa, biće domaćinske“, kaže on.

Sam Radiša Urošević slaže se sa liderom svoje stranke da je on “domaćinski” izbor. Iako ga javnost poznaje po pesmama “Rado moja bela” i “Jesen prođe ja se ne oženih”, Urošević kaže da narodnjaci nisu jedino što ume da napravi.

Reklame

Ostavite komentar