Povratak Eleonore Barudžije na scenu

Izvor: Alo.rs
Postavljeno 31 Oct 2010

Nekada aktuelna pevačica Eleonora Barudžija, koja je sa sestrom Izoldom započela karijeru osamdesetih godina, povukla se iz muzike zbog „nedostatka inspiracije i prave emocije“. Danas piše tekstove pesama i završava fakultet.

Eleonora nije bila samo uspešna pevačica, već je predstavljala i Jugoslaviju 1986. godine na izboru za mis, a pojavila se i kao glumica u filmu pod istim nazivom. Od sestre se odvojila 1994. i nastavila samostalno da nastupa, ali je onda došlo do zatišja iz, kako kaže, opravdanih razloga.
- Normalno je praviti pauze u karijeri, ali najveći razlozi mog odsustva su nedostatak inspiracije i prave emocije. Kada je publika prezasićena ili ja osetim prezasićenje, neminovno dolazi do pauze u karijeri – kaže Eleonora i dodaje da sve vreme odsustva sa javne scene nije prestala da se bavi muzikom.
- Svih ovih godina pisala sam tekstove i radila sam za druge muzičare. Neki tekstovi su odlazili, a neke još čuvam u svojoj svesci, pa ću ih možda i iskoristiti za sebe. Takođe, otkad me nema na javnoj sceni, davala sam i ispite na fakultetu. Ne želim, međutim, da otkrijem šta studiram, o tome ću govoriti kad se penzionišem – kaže pevačica, koja je nekada sanjala da postane genetičar, ali je sudbina odvela na drugu stranu.

Pauzu u pevanju namerava uskoro da prekine, pa uveliko sprema novi album.
- Nisam sigurna da li će u mojim pesmama ponovo biti tog etnozvuka sa kojim
smo moja sestra i ja počele karijeru, ali svakako će biti u pop maniru – kaže Eleonora, kojoj je najveća podrška suprug Zoran Tutinović, kompozitor i aranžer, i njihovo dvoje dece.

Reklame

Ostavite komentar