Sahranjen otac Lepe Brene

Fotke postavljene 25 Oct 2010


Abid Jahić, otac jedne od najvećih pevačkih zvezda eks-Jugoslavije, sahranjen je juče na brčkom groblju po muslimanskim običajima. Poslednjem ispraćaju prisustvovao je veliki broj javnih ličnosti iz Srbije i Bosne

Abid Jahić (82), otac folk zvezde Fahrete Jahić – Lepe Brene, koji je u petak veče preminuo u bolnici u Tuzli od posledica saobraćajne nesreće, sahranjen je juče na brčkom mezarju (groblju), posle dženaze (opela) kojoj su prisustvovali porodica, prijatelji i Brenine kolege sa estrade.

Saučešće su došli da izjave direktor „Granda” Saša Popović, pevači Zoran Kiki Caušević, Viki Miljković, Goca Božinovska, Sanja Đorđević, menadžer Bane Obradović, glumac Emir Hadžihafizbegović, kao i gradonačelnik Brčkog Dragan Pajić.

Brena je sa sestrom Faketom, koja je sa porodicom doputovala iz Kanade, i bratom Farukom sve vreme klanjala nad kovčegom pokojnog oca ispred džamije na Ivicama, posle čega se povorka uputila na groblje u Brčkom, gde je ukopan. Kako nalažu običaji, sahrani nije prisustvovala Brenina majka Ifeta. Vidno potresena sa suzama u očima Brena se poslednji put oprostila od oca rečima:

- Moj predivni oče, uvek ćemo voleti život i ljude kao što si nas ti učio. Znaj da te svi volimo i da ćemo te se uvek sećati samo po dobrom. Iza sebe si ostavio veliku porodicu da te se seća, voli i poštuje onako kako si zaslužio. Bio si čovek velikog srca i ne poznajem osobu koja te nije volela. Gde god da smo zajedno putovali, svi su me pitali ko je taj čovek velikog srca? Zato su ljudi iz mnogih gradova došli da te danas isprate. Putuj mirno, a mi ćemo slediti tvoj put. Neka ti je večno. Hvala ti – rekla je Brena uz koju su sve vreme bili njen suprug Slobodan Boba Živojinović i sinovi Filip, Viktor i Stefan. Posle sahrane Brenina familija je u hotelu „Jelena” dočekala prijatelje, komšije i saradnike na posluženju.

Abida Jahića udario je pre dve nedelje autobus u blizini Biroa za zapošljavanje u Brčkom, posle čega je primljen u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla, gde je jedno vreme zadržan u bolnici i ubrzo pušten na kućno lečenje. Tom prilikom je, kako je saopšteno, zadobio lakše povrede, međutim, kasnije se ispostavilo da mu je lobanja napukla i da je imao naprsla rebra na čak osam mesta. On je ponovo smešten u bolnicu, gde je u petak preminuo.

Vest o saobraćajnoj nesreći Brena je primila pred put u Ameriku gde je planirala da sa suprugom Bobom i sinovima proslavi 50. rođendan. Nakon što su je lekari uverili da je stanje njenog oca stabilno, ona je spakovala kofere i otišla u Ameriku, gde je samo nekoliko dana kasnije primila vest o smrti oca.

Izvor/Foto: Press online


Pogledajte fotografije

(procitajte komentare drugih ili ostavite svoj komentar)

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 1 od ukupno 5 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 2 od ukupno 5 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 3 od ukupno 5 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 4 od ukupno 5 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 5 od ukupno 5 slika.

Ostavite komentar