Saopštenje porodice Maje Žeželj

Izvor: RTS Magazin
Postavljeno 26 Oct 2010

Naša Maja je desetak dana na intenzivnom lečenju. U pojedinim medijima pojavile su se brojne, uglavnom netačne informacije u vezi sa tim: od viška godina, načina dešavanja, temperature, dijagnoza i sl.


Osim toga što predstavlja povredu privatnosti pacijenta zakonima zaštićenu, to njoj ne može da pomogne, a porodici i njenim bližnjim stvara veliku i nepotrebnu bol.

Da bismo to sprečili, odlučili smo da damo saopštenje, nadajući se da će dalje spekulacije o njenom zdravlju prestati.

Njeno stanje je i dalje ozbiljno. Uočeni su znaci poboljšanja. Čvrsto verujemo da će se oporaviti, ali konačnu prognozu o dužini lečenja još nemamo.

Dirnuti smo neverovatnom pažnjom, posvećenošću i požrtvovanjem lekara i kompletnog medicinskog osoblja Urgentnog centra i Kliničkog centra Srbije, kao i činjenicom da su brojni prijatelji uz nas.

Zahvaljujemo svima koji su dali krv neophodnu za njeno lečenje, ali obaveštavamo javnost da to, za sada, više nije potrebno.

Posebno zahvaljujemo nepoznatim poštovaocima, njima gotovo 140.000, koji su se okupili na Fejsbuku, za samo 2 dana, i ponudili krv. Opet da istaknemo, Maji više nije potrebna, ali je potrebna mnogima.

Mnogo nam znače brojne želje i molitve za Majin oporavak. To je ono što nam, pored snage Majinog organizma i truda lekara, daje snagu da izdržimo.

Zahvaljujemo njenim kolegama iz onih medija koji su poštovali naše pravo na privatnost, čuvajući porodici preko potreban mir u ovakvoj situaciji.

Od drugih očekujemo da će ispoštovati to zakonom zaštićeno pravo i potrebu da o svojim bolestima razgovaramo u krugu porodice i lekara.

Beograd, 26. oktobar 2010. god.

Reklame

Ostavite komentar